Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

bestellen

ISBN 9789059375338

€ 30,-

Share |

128 pagina's
circa 80 foto's in kleur
gebonden
tekst in het Nederlands en het Engels
vormgeving Sabine Verschueren
ISBN 9789059375338

Deze uitgave is mede tot stand gekomen dankzij
ondersteuning van het Mondriaan Fonds en Stichting
Jaap Harten Fonds.
   
  

Zoon / Son

Koos Breukel (foto's) & Joris van Casteren (tekst)

Koos Breukel fotografeert zijn oudste zoon Casper sinds diens geboorte in 2000. Het resultaat is een reeks intieme en soms ontroerende portretten, die niet alleen Casper in verschillende fases van zijn leven laten zien maar ook de band tussen vader en zoon reflecteren. Breukel is van mening dat zijn portretten altijd ook iets van de fotograaf zelf reflecteren en in deze persoonlijke serie is dat natuurlijk nog sterker. Consequent bleef hij de opgroeiende jongen portretteren. Dit jaar wordt Casper achttien – voor Breukel hét moment om dit unieke project aan het grote publiek te tonen. In dit boek en in Huis Marseille (van 8 september t/m 2 december 2018).

Koos Breukel is één van Nederlands bekendste portretfotografen. Hij maakte onder meer de eerste staatsiefoto’s van koning Willem-Alexander en koningin Máxima en publiceerde verschillende fotoboeken waaronder ME WE, Hyde en Faire face.

Joris van Casteren is onder meer auteur van Lelystad en Het been in de IJssel. Bij Uitgeverij Bas Lubberhuizen publiceerde hij Het station en Is u bekend met het alfabet?


‘Je raakt niet uitgekeken’ NRC


Verder verschenen in dit genre

Rotterdam onbewolkt Amsterdam onbewolkt. Stad in close-up Cloudless Rotterdam Cloudless Amsterdam -<br>A City in Motion
Rotterdam onbewolkt
  Amsterdam onbewolkt. Stad in close-up
  Cloudless Rotterdam
  Cloudless Amsterdam -
A City in Motion

meer info   meer info   meer info   meer info
 Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken!