Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

bestellen

ISBN 9789059373266

€ 19,90

Share |

derde druk
160 pagina's
circa 20 afbeeldingen
verschijning maart 2014

Andere boek van Els Snick over en door Joseph Roth:
Hotelmens - Reportages en brieven

Waar het me slecht gaat is mijn vaderland

Joseph Roth in Nederland en België
Els Snick

De joods-Oostenrijkse auteur Joseph Roth (1894-1939) was een van de kleurrijkste schrijvers van het interbellum. Een belangrijk deel van zijn leven bracht hij als emigrant door in België en Nederland, waar hij in cafés en hotels aan zijn romans werkte. Els Snick ontrafelt zijn journalistieke en literaire netwerken in Amsterdam, Brussel en Oostende in die jaren. Ze gaat minutieus op zoek naar de plaatsen en personen die hij heeft gekend en naar sporen daarvan in zijn werk. Voor nieuwe lezers is dit een originele introductie, liefhebbers van zijn werk vinden in deze uitgave een nieuwe invalshoek om zijn werk te herlezen.

Els Snick is literair vertaalster en docente Duits aan de Universiteit Gent. Zij is wetenschappelijk lid van het in 2008 in Wenen opgerichte Internationale Joseph Roth Gesellschaft. In 2011 promoveerde zij op de schrijver en journalist Roth. Over Roths passages in Amsterdam, Oostende en Brussel schreef zij de succesvolle monografie Waar het me slecht gaat is mijn vaderland.


Foto: Emilie Hudig

'Joseph Roth blijft ons, lezers, schrijvers en journalisten, eeuwig onder de huid zitten. Zo moet het dus, dacht ik, toen ik hem voor het eerst leerde kennen.’ – Geert Mak

Els Snick was op 18 mei samen met Tommy Wieringa te gast bij Wim Brands in het VPRO-programma Boeken. (Zie ook VPRO-smaakmakers: Wim Brands over Joseph Roth.)

Luister hier naar de radiodocumentaire over Joseph Roth mmv Els Snick, Geert Van Istendael en Bob De Moor op de Belgische zender Klara, 27 mei 2014.

Luister naar een interview met Els Snick over Joseph Roth in Nederland, VPRO Boeken.

**** De Standaard, vrijdag 22 maart 2013

'Een boek voor de connaisseurs. Gelukkig heeft Joseph Roth nog altijd veel fans. Alsmaar meer zelfs' Peter Jacobs, De Standaard

Lees hier het artikel van Geert Mak over Joseph Roth in De Standaard.

Literair Weblog De Contrabas: 'Ik wil dit stuk besluiten met een apart woord van lof voor de vormgeving. Die was in handen van Piet Gerards Ontwerpers en dit bureau (al vermoed ik de hand van Gerards persoonlijk) heeft zich met dit boek bijna overtroffen, als dat al mogelijk is. Het schijnbare eenvoudige voorplat, waarop geen letter verkeerd staat, de achterflap die is opgezet als een pamflet uit de roerige jaren twintig en dertig en het voorbeeldige, rustige binnenwerk... Een prachtige cocktail van vorm en inhoud en een goed argument vóór het gedrukte boek.'


Verder verschenen in dit genre

De Parelduiker 2014/4-5 De Parelduiker 1998/4-5 De Parelduiker 2016/5 De Parelduiker 2013/4
De Parelduiker 2014/4-5
Wie is L.Th. Lehmann?
  De Parelduiker 1998/4-5
  De Parelduiker 2016/5
Pointl & Stoute
  De Parelduiker 2013/4
Louis Couperus-nummer
meer info   meer info   meer info   meer info
 De Wilde Stad: fotograaf Frans Lemmens signeert en op de foto met kat Abatutu

14 maart 2018
Geplaatst: 27-02-2018

Fotograaf Frans Lemmens signeert in de winkel van I AMSTERDAM (achterzijde A'dam Centraal) zijn prachtige fotoboek bij de film De Wilde Stad over de natuur in Amsterdam op 14 maart tussen 14 en 16 uur.lees verder

Parelduikermiddag 17 maart 2018

Natuur en Nescio
Geplaatst: 20-02-2018

Sprekers zijn Lieneke Frerichs over Nescio en zijn liefde voor de natuur en de stad Amsterdam, en Kester Freriks over drie grote natuurliefdes in het landschap van nu: de stilte, de openheid en het duister. Dichter Maartje Smits leest voor uit haar bundel 'Hoe ik een bos begon in mijn badkamer'.

natuur parelduiker nescio wilem van toornlees verder

Coolsingel Rotterdam

Lezingen Paul van de Laar
Geplaatst: 15-11-2017

In het boek Coolsingel brengt Paul van de Laar een ode aan het kloppende hart van Rotterdam. De straat gaat op de schop en dat grijpt hij aan om uit te zoeken waarom Coolsingel zo'n bijzondere straat is.
In het Rotterdam Museum kunt u tot 8 april 2018 naar de gelijknamige tentoonstelling en in de komende maanden zal Van de Laar er ook een aantal lezingen geven.

 lees verder

Ga naar archief