Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

bestellen

ISBN 9789059373266

€ 19,90

Share |

derde druk
160 pagina's
circa 20 afbeeldingen
verschijning maart 2014

Andere boek van Els Snick over en door Joseph Roth:
Hotelmens - Reportages en brieven

Waar het me slecht gaat is mijn vaderland

Joseph Roth in Nederland en België
Els Snick

De joods-Oostenrijkse auteur Joseph Roth (1894-1939) was een van de kleurrijkste schrijvers van het interbellum. Een belangrijk deel van zijn leven bracht hij als emigrant door in België en Nederland, waar hij in cafés en hotels aan zijn romans werkte. Els Snick ontrafelt zijn journalistieke en literaire netwerken in Amsterdam, Brussel en Oostende in die jaren. Ze gaat minutieus op zoek naar de plaatsen en personen die hij heeft gekend en naar sporen daarvan in zijn werk. Voor nieuwe lezers is dit een originele introductie, liefhebbers van zijn werk vinden in deze uitgave een nieuwe invalshoek om zijn werk te herlezen.

Els Snick is literair vertaalster en docente Duits aan de Universiteit Gent. Zij is wetenschappelijk lid van het in 2008 in Wenen opgerichte Internationale Joseph Roth Gesellschaft. In 2011 promoveerde zij op de schrijver en journalist Roth. Over Roths passages in Amsterdam, Oostende en Brussel schreef zij de succesvolle monografie Waar het me slecht gaat is mijn vaderland.


Foto: Emilie Hudig

'Joseph Roth blijft ons, lezers, schrijvers en journalisten, eeuwig onder de huid zitten. Zo moet het dus, dacht ik, toen ik hem voor het eerst leerde kennen.’ – Geert Mak

Els Snick was op 18 mei samen met Tommy Wieringa te gast bij Wim Brands in het VPRO-programma Boeken. (Zie ook VPRO-smaakmakers: Wim Brands over Joseph Roth.)

Luister hier naar de radiodocumentaire over Joseph Roth mmv Els Snick, Geert Van Istendael en Bob De Moor op de Belgische zender Klara, 27 mei 2014.

Luister naar een interview met Els Snick over Joseph Roth in Nederland, VPRO Boeken.

**** De Standaard, vrijdag 22 maart 2013

'Een boek voor de connaisseurs. Gelukkig heeft Joseph Roth nog altijd veel fans. Alsmaar meer zelfs' Peter Jacobs, De Standaard

Lees hier het artikel van Geert Mak over Joseph Roth in De Standaard.

Literair Weblog De Contrabas: 'Ik wil dit stuk besluiten met een apart woord van lof voor de vormgeving. Die was in handen van Piet Gerards Ontwerpers en dit bureau (al vermoed ik de hand van Gerards persoonlijk) heeft zich met dit boek bijna overtroffen, als dat al mogelijk is. Het schijnbare eenvoudige voorplat, waarop geen letter verkeerd staat, de achterflap die is opgezet als een pamflet uit de roerige jaren twintig en dertig en het voorbeeldige, rustige binnenwerk... Een prachtige cocktail van vorm en inhoud en een goed argument vóór het gedrukte boek.'


Verder verschenen in dit genre

Het geluk van de brug Awaters spoor De Parelduiker 2016/5 Joden op drift
Het geluk van de brug
  Awaters spoor
Literaire omzwervingen door het Utrecht van Martinus Nijhoff
  De Parelduiker 2016/5
Pointl & Stoute
  Joden op drift
meer info   meer info   meer info   meer info
 Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 lees verder

Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond

zaterdag 27 mei, 16:00 uur
Geplaatst: 16-05-2017

Op de 78e sterfdag van Joseph Roth presenteren wij nieuwe vertalingen van zijn werk door Els Snick. In 'In het land van de eeuwige zomer' portretteert Roth Frankrijk en de Fransen in talloze reportages, brieven en essays.

De boekpresentatie zal plaatsvinden in De Brakke Grond. M.m.v. Els Snick, Bart van Loo en Ilse Lazaroms. Met muziek van Stan Maris en Emile Van Helleputte. 


Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond
lees verder

Ga naar archief