Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

bestellen

ISBN 9789059373266

€ 19,90

Share |

derde druk
160 pagina's
circa 20 afbeeldingen
verschijning maart 2014

Andere boek van Els Snick over en door Joseph Roth:
Hotelmens - Reportages en brieven

Waar het me slecht gaat is mijn vaderland

Joseph Roth in Nederland en België
Els Snick

De joods-Oostenrijkse auteur Joseph Roth (1894-1939) was een van de kleurrijkste schrijvers van het interbellum. Een belangrijk deel van zijn leven bracht hij als emigrant door in België en Nederland, waar hij in cafés en hotels aan zijn romans werkte. Els Snick ontrafelt zijn journalistieke en literaire netwerken in Amsterdam, Brussel en Oostende in die jaren. Ze gaat minutieus op zoek naar de plaatsen en personen die hij heeft gekend en naar sporen daarvan in zijn werk. Voor nieuwe lezers is dit een originele introductie, liefhebbers van zijn werk vinden in deze uitgave een nieuwe invalshoek om zijn werk te herlezen.

Els Snick is literair vertaalster en docente Duits aan de Universiteit Gent. Zij is wetenschappelijk lid van het in 2008 in Wenen opgerichte Internationale Joseph Roth Gesellschaft. In 2011 promoveerde zij op de schrijver en journalist Roth. Over Roths passages in Amsterdam, Oostende en Brussel schreef zij de succesvolle monografie Waar het me slecht gaat is mijn vaderland.


Foto: Emilie Hudig

'Joseph Roth blijft ons, lezers, schrijvers en journalisten, eeuwig onder de huid zitten. Zo moet het dus, dacht ik, toen ik hem voor het eerst leerde kennen.’ – Geert Mak

Els Snick was op 18 mei samen met Tommy Wieringa te gast bij Wim Brands in het VPRO-programma Boeken. (Zie ook VPRO-smaakmakers: Wim Brands over Joseph Roth.)

Luister hier naar de radiodocumentaire over Joseph Roth mmv Els Snick, Geert Van Istendael en Bob De Moor op de Belgische zender Klara, 27 mei 2014.

Luister naar een interview met Els Snick over Joseph Roth in Nederland, VPRO Boeken.

**** De Standaard, vrijdag 22 maart 2013

'Een boek voor de connaisseurs. Gelukkig heeft Joseph Roth nog altijd veel fans. Alsmaar meer zelfs' Peter Jacobs, De Standaard

Lees hier het artikel van Geert Mak over Joseph Roth in De Standaard.

Literair Weblog De Contrabas: 'Ik wil dit stuk besluiten met een apart woord van lof voor de vormgeving. Die was in handen van Piet Gerards Ontwerpers en dit bureau (al vermoed ik de hand van Gerards persoonlijk) heeft zich met dit boek bijna overtroffen, als dat al mogelijk is. Het schijnbare eenvoudige voorplat, waarop geen letter verkeerd staat, de achterflap die is opgezet als een pamflet uit de roerige jaren twintig en dertig en het voorbeeldige, rustige binnenwerk... Een prachtige cocktail van vorm en inhoud en een goed argument vóór het gedrukte boek.'


Verder verschenen in dit genre

Het geluk van de brug Hotelmens De Parelduiker 1998/4-5 De Parelduiker 2016/1
Het geluk van de brug
  Hotelmens
Reportages en brieven (derde druk)
  De Parelduiker 1998/4-5
  De Parelduiker 2016/1
Groeten uit Duitsland
meer info   meer info   meer info   meer info
 Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief