Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

bestellen

ISBN 9789059373044

€17,50

Share |

Omvang            96  pagina’s
Formaat             20 x 17 cm
Illustraties         circa 30 tekeningen, in kleur
Uitvoering         paperback
NUR                   644

Verdachte portretten

Rechtbanktekeningen
Paul Arnoldussen

Mink K. verscheen voor de rechter voor handel in drugs, maar wilde niet met zijn gezicht in de krant. Dat meldde diens advocaat aan rechtbanktekenaar Aloys Oosterwijk. De verdachte zelf bleek er niet zo mee te zitten. ‘Als ik er maar een beetje knap op sta.’

Boze verdachten uiten wel eens een dreigement maar de ‘echt grote jongens’ hebben meestal geen bezwaar. Overigens is ook de rechterlijke macht niet altijd blij met de tekenaar. Chris Roodbeen (De Telegraaf): ‘We worden gedoogd, dus we houden ons gedeisd.’

Oosterwijk, Roodbeen en andere tekenaars en tekenaressen komen aan het woord in Verdachte portretten. Rechtbanktekeningen van Paul Arnoldussen. Ze vertellen over hun werk – karikaturaal of realistisch, herkenbaar of onherkenbaar –, morele dilemma’s, bijzondere verdachten en onvergetelijke zaken.

Paul Arnoldussen is journalist van Het Parool. Hij publiceerde eerder Het Hoofdkwartier. Een eeuw café Scheltema (met Ko van Geemert) en Twee broers, drie levens. Henri & Anton Pieck (met Hans Olink).

Verdachte portretten. Rechtbanktekeningen verschijnt bij de tentoonstelling van rechtbanktekeningen die op 22 september wordt geopend in het Persmuseum in Amsterdam (ism de Amsterdamse rechtbank). Na 6 november 2011 is de expositie te zien in diverse gerechtsgebouwen in Nederland.

 Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief