Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

inkijkexemplaar

ISBN 9789059372313

uitverkocht

Share |

112 pagina's
17 x 24 cm

Vanuit de Zuidas

K. Schippers, Dirk van Weelden, K. Michel & Melle Hammer, Mileta Prodanovic en Jan Rothuizen

Vier schrijvers, een tekenaar en een vormgever reageren op de ontwikkeling van het zeer prestigieuze en minstens zo controversiële uitbreidingsgebied van Amsterdam, de Zuidas. K. Schippers schrijft zijn verhaal vanuit een Amsterdams perspectief, waarbij zijn eigen verleden en herinneringen de leidraad vormen. Essayist Dirk van Weelden en tekenaar Jan Rothuizen laten in hun portretten van gebruikers van de Zuidas een mengeling van melancholie en verlangen naar vooruitgang zien. De Servische kunstenaar Mileta Prodanovi? beziet als buitenlander de Zuidas weer vanuit een kosmopolitisch en cultuurhistorisch kader. K. Michel is in zijn gedichten zowel forens als pionier. Hij zoekt naar richting, stromen, vormen en funderingen. Samen met vormgever Melle Hammer neemt hij de gevelsteen tot ijkpunt, een verbinding tussen het oude en nieuwe Amsterdam.

Vanuit de Zuidas vertelt over de herinneringen, dromen, daden en angsten van mensen, in het bijzonder van hen die de nieuwe stad bevolken en er leven aan geven.
Dit is een uitgave i.s.m. het Virtueel Museum Zuidas.Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief