Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

bestellen

ISBN 9789059373754

€ 24,95

Share |

128 pagina's
25 x 22 cm
ca. 70 foto's
gebonden in papieren band
vormgeving Villa Grafica

verschijning november 2013

Van rechtswege

De Haagse rechtbank van binnenuit
Roel Visser

Fotojournalist Roel Visser verkende maandenlang de Nederlandse rechtspraak in het Paleis van Justitie van de regio Haaglanden. Het resultaat is een serie foto’s en een uitvoerig essay, dat de lezer meevoert langs de vele aspecten van de rechtspraktijk.

Fraudekwesties, geweldsdelicten, voogdijzaken, inspraak van slachtoffers, jeugdige daders en werkdruk: nooit eerder heeft een fotograaf van zo nabij het reilen en zeilen van een rechtbank gevolgd. Het recht is een complexe materie, vol voetangels en dilemma’s, waarover in de politiek en in de samenleving sterke opvattingen leven die regelmatig met elkaar in strijd zijn.
Deze reportage brengt de praktijk in beeld.

Roel Visser is fotograaf. Hij won diverse internationale prijzen en werd driemaal bekroond door de Zilveren Camera. Eerder publiceerde hij de fotoboeken Zorg in Nederland, Hier in Holland en Platter & dikker.


Verder verschenen in dit genre

Inktspot Den Haag onbewolkt / Cloudless The Hague Amsterdam Streethearts Amsterdam voor het voorbij is
Inktspot
De beste spotprenten uit het politiek jaar 2013-2014
  Den Haag onbewolkt / Cloudless The Hague
  Amsterdam Streethearts
  Amsterdam voor het voorbij is
meer info   meer info   meer info   meer info
 Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Amsterdam voor het voorbij is

Straatfotografie Dolf Toussaint
Geplaatst: 11-07-2018

Kinderen, kroeggangers en marktkooplui behoren tot de favoriete Amsterdammers van Dolf Toussaint (1924-2017). Vanaf de jaren zestig zwierf hij met zijn camera door de straten van Amsterdam en legde het dagelijks leven vast. Van de Jordaan tot de Albert Cuypmarkt en van Nieuw-West tot aan de Dam. Een selectie van zijn werk is nu te zien in het Stadsarchief Amsterdam. De Amsterdamse foto’s uit de tentoonstelling zijn gebundeld in het gelijknamige boek: Amsterdam voor het voorbij is.lees verder

Saskia van Loenen bij Vogelbescherming

7 juli in Zeist
Geplaatst: 13-06-2018

Zaterdag 7 juli vertelt Saskia van Loenen bij de Vogelbescherming in Zeist over haar (eerste buitenlandse) vogelreis naar de Extremadura.lees verder

Ga naar archief