Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

bestellen

ISBN 9789059373754

€ 24,95

Share |

128 pagina's
25 x 22 cm
ca. 70 foto's
gebonden in papieren band
vormgeving Villa Grafica

verschijning november 2013

Van rechtswege

De Haagse rechtbank van binnenuit
Roel Visser

Fotojournalist Roel Visser verkende maandenlang de Nederlandse rechtspraak in het Paleis van Justitie van de regio Haaglanden. Het resultaat is een serie foto’s en een uitvoerig essay, dat de lezer meevoert langs de vele aspecten van de rechtspraktijk.

Fraudekwesties, geweldsdelicten, voogdijzaken, inspraak van slachtoffers, jeugdige daders en werkdruk: nooit eerder heeft een fotograaf van zo nabij het reilen en zeilen van een rechtbank gevolgd. Het recht is een complexe materie, vol voetangels en dilemma’s, waarover in de politiek en in de samenleving sterke opvattingen leven die regelmatig met elkaar in strijd zijn.
Deze reportage brengt de praktijk in beeld.

Roel Visser is fotograaf. Hij won diverse internationale prijzen en werd driemaal bekroond door de Zilveren Camera. Eerder publiceerde hij de fotoboeken Zorg in Nederland, Hier in Holland en Platter & dikker.


Verder verschenen in dit genre

Het straatjongensboek Wolbrantskerkweg Amsterdam! BRAND!
Het straatjongensboek
Philip Mechanicus
  Wolbrantskerkweg
Verdwijnende buurten in Amsterdam
  Amsterdam!
Oude foto's 1947-1970
  BRAND!
Fotoboek over de impact van brand
meer info   meer info   meer info   meer info
 Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Amsterdam voor het voorbij is

Straatfotografie Dolf Toussaint
Geplaatst: 11-07-2018

Kinderen, kroeggangers en marktkooplui behoren tot de favoriete Amsterdammers van Dolf Toussaint (1924-2017). Vanaf de jaren zestig zwierf hij met zijn camera door de straten van Amsterdam en legde het dagelijks leven vast. Van de Jordaan tot de Albert Cuypmarkt en van Nieuw-West tot aan de Dam. Een selectie van zijn werk is nu te zien in het Stadsarchief Amsterdam. De Amsterdamse foto’s uit de tentoonstelling zijn gebundeld in het gelijknamige boek: Amsterdam voor het voorbij is.lees verder

Ga naar archief