Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

bestellen

ISBN 9789059373754

€ 24,95

Share |

128 pagina's
25 x 22 cm
ca. 70 foto's
gebonden in papieren band
vormgeving Villa Grafica

verschijning november 2013

Van rechtswege

De Haagse rechtbank van binnenuit
Roel Visser

Fotojournalist Roel Visser verkende maandenlang de Nederlandse rechtspraak in het Paleis van Justitie van de regio Haaglanden. Het resultaat is een serie foto’s en een uitvoerig essay, dat de lezer meevoert langs de vele aspecten van de rechtspraktijk.

Fraudekwesties, geweldsdelicten, voogdijzaken, inspraak van slachtoffers, jeugdige daders en werkdruk: nooit eerder heeft een fotograaf van zo nabij het reilen en zeilen van een rechtbank gevolgd. Het recht is een complexe materie, vol voetangels en dilemma’s, waarover in de politiek en in de samenleving sterke opvattingen leven die regelmatig met elkaar in strijd zijn.
Deze reportage brengt de praktijk in beeld.

Roel Visser is fotograaf. Hij won diverse internationale prijzen en werd driemaal bekroond door de Zilveren Camera. Eerder publiceerde hij de fotoboeken Zorg in Nederland, Hier in Holland en Platter & dikker.


Verder verschenen in dit genre

De wilde stad Amsterdam onbewolkt. Stad in close-up Amsterdam! (ENG) Rotterdam onbewolkt
De wilde stad
Ongeziene natuur
  Amsterdam onbewolkt. Stad in close-up
  Amsterdam! (ENG)
Old Photographs 1947-1970
  Rotterdam onbewolkt
meer info   meer info   meer info   meer info
 Coolsingel Rotterdam

Lezingen Paul van de Laar
Geplaatst: 15-11-2017

In het boek Coolsingel brengt Paul van de Laar een ode aan het kloppende hart van Rotterdam. De straat gaat op de schop en dat grijpt hij aan om uit te zoeken waarom Coolsingel zo'n bijzondere straat is.
In het Rotterdam Museum kunt u tot 8 april 2018 naar de gelijknamige tentoonstelling en in de komende maanden zal Van de Laar er ook een aantal lezingen geven, te beginnen op zondag 19 november. Het onderwerp is dan de Zandstraatbuurt.

 lees verder

Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 lees verder

Ga naar archief