Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

inkijkexemplaar

ISBN 9789059371002

Uitverkocht

Share |

264 pagina’s
geïllustreerd
gebonden met stofomslag 
vormgeving omslag Marjan Gerritse, binnenwerk Michiel Niesen

Zie ook het Nos Journaal en het artikel in het Nederlands Dagblad.

Twee broers, drie levens. Henri & Anton Pieck

Paul Arnoldussen & Hans Olink

Een opmerkelijke biografie van de tweelingtekenaars Henri en Anton Pieck. De een was de befaamde tekenaar en inspirator van De Efteling, de ander een flamboyante artiest die geheim agent voor de Russen werd.

Ze waren één in hun hang naar romantiek. Waar Anton zich verschanste in het verleden, zocht Henri het in de communistische utopie. In hun jeugd waren de tweelingbroers onafscheidelijk. Ze groeiden op in het winderige Den Helder en deelden hun liefde voor tekenen. Eenmaal volwassen gingen ze ieder hun eigen weg. Terwijl Anton veertig tobberige jaren doorbracht als docent op het Kennemer Lyceum, betrad Henri de wereld van de spionage. Hij was een van Stalins waardevolste agenten en wist door te dringen tot het ministerie van Buitenlandse Zaken in Londen. Na de oorlog oogstte Anton grote successen, terwijl zijn broer Henri vreesde, zoals zovele collega’s, door de Sovjet-Unie te worden vermoord.

Paul Arnoldussen is journalist bij Het Parool. Hij publiceerde o.m. Rue d’Amsterdam en is redacteur van de Bibliotheek van Amsterdamse herinneringen. Hans Olink is radiojournalist bij het geschiedenisprogramma OVT en publiceerde onder meer In strijd met de waarheid en Red Flag Eddy.

'Een doorwrocht dubbelportret... Tientallen studies en artikelen zijn geraadpleegd, twintig vrienden en familieleden ondervraagd, alle belangrijke archieven doorgenomen. De bronnen zijn onverdacht en rijk aangeboord. Er staan prachtige jeugdherinneringen in... De verrassing van het boek ligt bij de nieuwe waardering van Henri Pieck.' - Noord-Hollands DagbladFietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief