Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

bestellen inkijkexemplaar

ISBN 9789059375093

€ 14,99

Share |

144 pagina's
13,5 x 21 cm
paperback
ca. 30 illustraties
(met tekeningen van Peter van Straaten)
Foto omslag Martijn Lammerts

Spotvogels

Een vrolijke veldgids over vogels en vogelaars
Jean-Pierre Geelen en Saskia van Loenen

Columnisten Jean-Pierre Geelen en Saskia van Loenen delen een passie voor het kijken naar vogels én vogelaars. Zij bestoken elkaar in dit boek met enthousiaste verhalen over hun persoonlijke belevenissen, hun teleurstellingen, wensvogels, de gekte en de gekken.

Met vogelaars is het goed spotten. Wie zijn toch die rare snoeshanen in het veld, die buikige baardmannen in hun camouflagekleding compleet met afritsbroek? En moet je echt zo worden om van vogels te houden, of word je vanzelf zo als je veel naar vogels kijkt?

Geelen en Van Loenen doen met de nodige zelfspot verslag vanuit het veld over onder meer geile grutto’s, nepvogels, het hart dat overslaat bij de ijsvogel en de liefde voor de balkonmerel. Ook kozen zij hun favoriete vogelaar-tekeningen van Peter van Straaten. Het resultaat is een bonte liefdesverklaring in woord en beeld, vol humor en ontroering.

Jean-Pierre Geelen is redacteur bij de Volkskrant en al veel langer vogelaar. In 2010 schreef hij Blinde vink; Hoe ik leerde vogels kijken. Samen hebben ze een populaire column in het tijdschrift Vogels.
Saskia van Loenen is eindredacteur bij NRC Handelsblad en begon vier jaar geleden met vogels kijken.

IN DE MEDIA

'Liefst zou ik hele columns citeren, zo leuk, aardig en plezierig vind ik deze bundel. Herkenning, grote glimlachen, lekker-puh-gevoelens: "ik zie ik zie wat jij niet ziet", dat is wat dit boekje oproept. En meer natuurlijk, veel meer. (...) Een beeld van een boekje!' - Leeskost.nl

Jean-Pierre Geelen en Saskia van Loenen trekken met Vroege Vogels door de Volgermeerpolder (4 maart 2018).

De auteurs vertellen Wilfried de Jong over hun ervaringen als vogelaars in Met het oog op morgen (6 maart 2018).

Het Parool was bij de presentatie in de Kanarieclub.

'Een heel leuk boek, vooral door de humor die beiden in hun schrijfsels stoppen.' De LimburgerPresentaties nieuw deel Joseph Roth

26 en 27 mei
Geplaatst: 18-05-2018

U bent van harte welkom om de presentatie van Spoken in Moskou bij te wonen, op zaterdag 26 mei in de Minard te Gent om 20 uur, op zondag 27 mei in de Brakke Grond te Amsterdam om 16 uur.
Onze gasten zijn Tom LanoyeEls SnickGerda Dendooven (Gent), Piet Van Poucke (Gent), Michel Krielaars (Amsterdam). lees verder

Spotvogels mei-lezingen

Torpedo Theater en Waddenvogelfestival
Geplaatst: 25-04-2018

In de meimaand vertellen Jean-Pierre Geelen en Saskia van Loenen over hun nieuwe boek Spotvogels.
Op maandag 7 mei zijn ze in het Amsterdamse Torpedo Theater en op zaterdag 12 mei in De Cocksdorp op Texel tijdens het Waddenvogelfestival.


 lees verder

De Wilde Stad: fotograaf Frans Lemmens signeert en op de foto met kat Abatutu

14 maart 2018
Geplaatst: 27-02-2018

Fotograaf Frans Lemmens signeert in de winkel van I AMSTERDAM (achterzijde A'dam Centraal) zijn prachtige fotoboek bij de film De Wilde Stad over de natuur in Amsterdam op 14 maart tussen 14 en 16 uur.lees verder

Ga naar archief