Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

bestellen inkijkexemplaar

ISBN 9789059375093

€ 14,99

Share |

144 pagina's
13,5 x 21 cm
paperback
ca. 30 illustraties
(met tekeningen van Peter van Straaten)
Foto omslag Martijn Lammerts

Spotvogels

Een vrolijke veldgids over vogels en vogelaars
Jean-Pierre Geelen en Saskia van Loenen

Columnisten Jean-Pierre Geelen en Saskia van Loenen delen een passie voor het kijken naar vogels én vogelaars. Zij bestoken elkaar in dit boek met enthousiaste verhalen over hun persoonlijke belevenissen, hun teleurstellingen, wensvogels, de gekte en de gekken.

Met vogelaars is het goed spotten. Wie zijn toch die rare snoeshanen in het veld, die buikige baardmannen in hun camouflagekleding compleet met afritsbroek? En moet je echt zo worden om van vogels te houden, of word je vanzelf zo als je veel naar vogels kijkt?

Geelen en Van Loenen doen met de nodige zelfspot verslag vanuit het veld over onder meer geile grutto’s, nepvogels, het hart dat overslaat bij de ijsvogel en de liefde voor de balkonmerel. Ook kozen zij hun favoriete vogelaar-tekeningen van Peter van Straaten. Het resultaat is een bonte liefdesverklaring in woord en beeld, vol humor en ontroering.

Jean-Pierre Geelen is redacteur bij de Volkskrant en al veel langer vogelaar. In 2010 schreef hij Blinde vink; Hoe ik leerde vogels kijken. Samen hebben ze een populaire column in het tijdschrift Vogels.
Saskia van Loenen is eindredacteur bij NRC Handelsblad en begon vier jaar geleden met vogels kijken.

IN DE MEDIA

'Liefst zou ik hele columns citeren, zo leuk, aardig en plezierig vind ik deze bundel. Herkenning, grote glimlachen, lekker-puh-gevoelens: "ik zie ik zie wat jij niet ziet", dat is wat dit boekje oproept. En meer natuurlijk, veel meer. (...) Een beeld van een boekje!' - Leeskost.nl

Jean-Pierre Geelen en Saskia van Loenen trekken met Vroege Vogels door de Volgermeerpolder (4 maart 2018).

De auteurs vertellen Wilfried de Jong over hun ervaringen als vogelaars in Met het oog op morgen (6 maart 2018).

Het Parool was bij de presentatie in de Kanarieclub.

'Een heel leuk boek, vooral door de humor die beiden in hun schrijfsels stoppen.' De Limburger

'getuigt van een grote liefde voor vogels.' NVOXFietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief