Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

bestellen

ISBN 9789059374461

€ 29,99

Share |

Deze uitgave is tot stand gekomen in samenwerking met Genootschap Amstelodamum en de Wim Polak Stichting.

176 pagina’s
17,5 x 22 cm
ca 70 afbeeldingen
paperback met flappen
vormgeving Gijs Sierman
boekhandelsuitgave van Jaarboek Amstelodamum CVII

Rumoer aan de Amstel

Het Amsterdamse stadhuis en het muziektheater 1808-1988
Herman de Liagre Böhl

‘Het Stadhuis staat op de Dam’: onder die leus protesteerden Amsterdammers jarenlang tegen de plannen voor een nieuw stadhuis. Maar het voormalige stadhuis was in gebruik als koninklijk paleis en bovendien ongeschikt om een modern stadsbestuur in te huisvesten.
Al in 1954 besloot de gemeente dat het nieuwe stadhuis aan de Amstel zou verrijzen, in het hart van de oude Jodenbuurt, maar de bouw ervan kon pas beginnen in 1982. Het omvatte inmiddels ook een theater voor opera- en balletvoorstellingen, een ander project waar de stad al heel lang mee worstelde. De Stopera was geboren, met dank aan de Oostenrijkse architect Wilhelm Holzbauer, die het samengevoegde ontwerp voltooide met architect Cees Dam.

Herman de Liagre Böhl is historicus en schrijver. Hij schreef onder meer Nederland industrialiseert!, De bevrijding van Amsterdam, Steden in de steigers en Amsterdam op de helling. Daarnaast publiceerde hij biografieën over Herman Gorter, Han Lammers en Floor Wibaut.


IN DE MEDIA

Bas Blokker tipte Rumoer aan de Amstel als een van de beste boeken over Amsterdam in 2016.

Op 8 april besteedde AT5 aandacht aan het verschijnen van het boek. Bekijk hier de reportage.

'Liagre Böhl schreef de lange geschiedenis vol conflicten, moddergooien en blamages met smaak op, voorzien van vele afbeeldingen en foto's.' - NBD Biblion

'Herman de Liagre Böhl heeft een evenwichtige en toegankelijke geschiedenis geschreven van de twee hoofdstedelijke "hoofdpijndossiers".' Geografie


Verder verschenen in dit genre

Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2009 Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2010 Amstelodamum 2016 / 2 mrt-juni Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2011
Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2009
101ste Jaarboek van het Genootschap Amstelodamum
  Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2010
102de jaarboek van het Genootschap Amstelodamum
  Amstelodamum 2016 / 2 mrt-juni
Maandblad voor de kennis van Amsterdam
  Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2011
103de jaarboek van het Genootschap Amstelodamum
meer info   meer info   meer info   meer info
 Coolsingel Rotterdam

Lezingen Paul van de Laar
Geplaatst: 15-11-2017

In het boek Coolsingel brengt Paul van de Laar een ode aan het kloppende hart van Rotterdam. De straat gaat op de schop en dat grijpt hij aan om uit te zoeken waarom Coolsingel zo'n bijzondere straat is.
In het Rotterdam Museum kunt u tot 8 april 2018 naar de gelijknamige tentoonstelling en in de komende maanden zal Van de Laar er ook een aantal lezingen geven, te beginnen op zondag 19 november. Het onderwerp is dan de Zandstraatbuurt.

 lees verder

Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 lees verder

Ga naar archief