Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

ISBN 9789059370395

uitverkocht

Share |

144 pagina's
paperback

In 1982 spreekt Evert Hoedemaker zijn levensverhaal in op een twaalftal cassettes. Deze vormen de basis van het boek Red Flag Eddy. In de zomer van 2003 zond de VPRO de opnamen uit in het programma OVT. Beluister de delen 1 tot en met 9 (vanaf 6 juli 2003). De opnamen kunt u op cassette of cd bestellen via de VPRO.

Red Flag Eddy

Een schelmenleven
Hans Olink

Met een onweerstaanbare hang naar avontuur reist de Amsterdamse zeeman Evert Hoedemaker de wereld over. Even laconiek als eigenzinnig treedt hij het gevaar tegemoet. Als matroos wordt hij in de Eerste Wereldoorlog meerdere keren getorpedeerd. Tijdens de Russische Revolutie hijst hij in de Zwarte Zee een rode vlag, hetgeen hem de geuzennaam Red Flag Eddy oplevert.

Als vakbondsman in de Verenigde Staten tart hij in de jaren twintig de FBI. Terug in Nederland daagt hij als snorder de burgemeester van Amsterdam uit en richt hij de Algemeene Taxi Onderneming op. En als sigarenwinkelier kiest hij voor de sociale strijd die hem tijdens de Tweede Wereldoorlog brengt in de Duitse concentratiekampen die hij met veel bravoure en fantasie weet te overleven.

Als de hoofdpersoon uit een schelmenroman zet Red Flag Eddy de werkelijkheid naar zijn hand.Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief