Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

inkijkexemplaar

ISBN 9789059371255

niet meer leverbaar

Share |

'Er is eerder gewandeld en geschreven in de sporen van de meester, maar deze keer gebeurt dat weer met een frisse blik en met foto's die de sfeer van de huidige Rembrandt-locaties oproepen.' NRC Handelsblad

vormgeving Studio Paul C. Pollmann
128 pagina's
hardcover
volledig in kleur
ISBN 9789059371255 (Nederlands)
 
Van dit boek is ook een Engelse versie verschenen, Rambling with Rembrandt (uitverkocht).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op pad met Rembrandt

In en rond Amsterdam
Ken Wilkie en Eddy Posthuma de Boer

Ter gelegenheid van het vierhonderdste geboortejaar van Rembrandt zijn schrijver Ken Wilkie en fotograaf Eddy Posthuma de Boer in de voetsporen van Rembrandt getreden en hebben ze de kunstenaar gevolgd op zijn urenlange zwerftochten in en rondom Amsterdam. Onderweg maken we niet alleen kennis met de kunstenaar zelf, we doen ook impressies op van de plaatsen en indrukken die hem inspireerden.

De tekeningen en etsen die Rembrandt onderweg maakte, behoren tot zijn vrije werk en in dat vrije werk schetst hij een heel persoonlijk beeld van Amsterdam en het landschap eromheen. Hij zwierf langs de Amstel, de Overtoomse Vaart, in de duinen bij Bloemendaal en over de vele dijken, zoals de Spaarndammerdijk en de Diemerzeedijk. Hij tekende de velden, de molens, boerderijen en het vee. Eddy Posthuma de Boer volgde de voetstappen van Rembrandt met zijn camera, Ken Wilkie volgde hem met de pen.

Foto's Eddy Posthuma de Boer

 

 

 Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief