Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet
Share |

Bas Lubberhuizen is trots op de overname van de uitgeverij zoals die nu geregeld is. “Prachtig dat het doorgaat. Er zijn kansen voor een delicatessen-uitgeverij.”
In de zomer van 2010 trof hij op de Uitmarkt zijn oude medewerkster Wieneke ’t Hoen, die zei dat ze had gehoord dat hij wilde stoppen. “Het overviel me totaal. Ik heb wel eens geroepen: hoe lang nog? En: had ik maar een vak geleerd! Dat was haar kennelijk ter orde gekomen. Ze zei half grappend: ‘Als je een opvolger nodig hebt...’ Ik heb dat toen niet serieus genomen. Maar in december 2010, er waren wat sterfgevallen in mijn nabijheid, de financiële situatie was niet geweldig, mijn energie niet groot en mijn dochter Xenia zag niet veel in het bedrijf, toen heb ik Wieneke een mailtje gestuurd. Ze heeft lang bij me gewerkt en we zijn snel gaan praten. Ik wilde het niet overdoen aan een andere uitgeverij, dan gaat het alleen maar om je naam en wat ideeën, dat vervaagt snel. Ik ben het zelfstandig begonnen, ik heb het bedacht. We hebben een constructie gevonden met vijftien aandeelhouders die er geld in steken, cultureel kapitaal, ruim twee ton.”
De nieuwe aandeelhouders van Uitgeverij Bas Lubberhuizen zijn: Frans Cladder, Rob Defares, Geurt Gaarlandt, Paul Geertman, Karel Hamelynck , Paul van den Hoek, Joost Nijsen, Arend de Roever , Nora Rozenbroek , Jeroen Swart , Jan Trap , Hans Verkoren, Wim Vroom , Marja Westrik en Lubberhuizen zelf. Hij maakt ook deel uit van de stichting die de aandelen beheert, met medebestuurders Rob Haans en Gerrit-Jan Wolffensperger.
Lubberhuizen: “En dat gaan we op papier bij de notaris afronden voor 19 april, want dan is mijn afscheidsfeest.”
Hij heeft het zelf geregeld: “Ik heb volledig greep op het programma, geen surprises.”

Bas Lubberhuizen trekt zich terug

Uitgeverij wordt overgedragen
Geplaatst: 30-03-2012

 

 Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Amsterdam voor het voorbij is

Straatfotografie Dolf Toussaint
Geplaatst: 11-07-2018

Kinderen, kroeggangers en marktkooplui behoren tot de favoriete Amsterdammers van Dolf Toussaint (1924-2017). Vanaf de jaren zestig zwierf hij met zijn camera door de straten van Amsterdam en legde het dagelijks leven vast. Van de Jordaan tot de Albert Cuypmarkt en van Nieuw-West tot aan de Dam. Een selectie van zijn werk is nu te zien in het Stadsarchief Amsterdam. De Amsterdamse foto’s uit de tentoonstelling zijn gebundeld in het gelijknamige boek: Amsterdam voor het voorbij is.lees verder

Ga naar archief