Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet
Share |

Amsterdam voor het voorbij is

Straatfotografie Dolf Toussaint
Geplaatst: 11-07-2018

“Dolf Toussaint wist wat hij wilde vangen en postte zich op de beste plekken om zijn foto’s te kunnen maken,” schrijft fotograaf en filmer Leo Erken in het nawoord van het fotoboek. "In drukke Amsterdamse cafés stond hij daarbij soms voor de bediening lastig in de weg. Dat mensen dan boos op hem werden kon hem niet schelen; hij deed alles voor een goede foto. (…) In zijn werk stonden mensen centraal, en er moest ook altijd wat op zijn foto’s gebeuren, liefst meerdere zaken tegelijkertijd. Een echte Toussaintfoto herken je aan de meerdere lagen. Wordt je blik in eerste instantie getrokken naar een gebeurtenis op de voorgrond, een tweede scène speelt zich daarachter af en kleine details, zoals affiches of graffiti, roepen vervolgens om aandacht."

Amsterdam voor het voorbij is, met een voorwoord van Guus Luijters, is verkrijgbaar in de boekhandel en via onze site.
De tentoonstelling Amsterdam voor het voorbij is is te zien van 13 juli tot 4 november 2018. (Stadsarchief, Vijzelstraat 32, di-vrij 10-17 uur, za en zo 12-17 uur).Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief