Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.

Restauratie kleurendia's Ed van der Elsken

Net gezien in 8 uur Journaal
Geplaatst: 13-04-2016

Om het werk van Ed van der Elsken voor de toekomst veilig te stellen, is het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam een grootscheepse restauratie begonnen. Van de 45.000 kleurendia's van de fotograaf is namelijk twee derde aangetast door schimmel. U kunt bijdragen aan de restauratie van zijn dia's, zie de site van het Fotomuseum.

In mei verschijnt een remake van het boek Eye Love You, waarbij gebruik gemaakt is van scans van de gerestaureerde dia's. U kunt nu alvast intekenen op een exemplaar.

Bekijk hier het item van het NOS Journaal.

Spoedcursus stadsecologie

13 september in Scheltema Amsterdam
Geplaatst: 01-09-2015

Op zondag 13 september om 13:00 uur geven Anneke Blokker, Auke Brouwer, Remco Daalder en Geert Timmermans een spoedcursus stadsecologie. Ze vertellen over het rijke dierenleven in Amsterdam. Wist u bijvoorbeeld dat de stad boordevol vossen, schildpadden en bijzondere vogels zit? Stuur een mail naar roos@scheltema.nl en dan vertellen de auteurs u al hun Amsterdamse safari-geheimen!

Remco Daalder in Bibliotheek Watergraafsmeer

Lezing over Natuurlijk Amsterdam
Geplaatst: 19-04-2013
Wist u dat het wemelt van de planten en dieren in Amsterdam? Er komen 30 soorten zoogdieren voor, er zwemmen 70 soorten vissen rond en er broeden 150 verschillende soorten vogels. Wie eenmaal weet waar de dieren wonen, zal zien hoe dichtbij de natuur is, ook in de stad.
Op dinsdag 23 april doet stadsecoloog Remco Daalder verslag van zijn levendige ontdekkingen in de stad.

Wim Brands in gesprek met Betty van Garrel

auteur Trommel van Else Berg in VPRO Boeken
Geplaatst: 05-04-2012
Schrijfster Betty van Garrel sprak vrijdagavond 6 april van 19-20 uur in het radioprogramma VPRO Boeken met Wim Brands over het schrijven van De trommel van Else Berg.


Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Amsterdam voor het voorbij is

Straatfotografie Dolf Toussaint
Geplaatst: 11-07-2018

Kinderen, kroeggangers en marktkooplui behoren tot de favoriete Amsterdammers van Dolf Toussaint (1924-2017). Vanaf de jaren zestig zwierf hij met zijn camera door de straten van Amsterdam en legde het dagelijks leven vast. Van de Jordaan tot de Albert Cuypmarkt en van Nieuw-West tot aan de Dam. Een selectie van zijn werk is nu te zien in het Stadsarchief Amsterdam. De Amsterdamse foto’s uit de tentoonstelling zijn gebundeld in het gelijknamige boek: Amsterdam voor het voorbij is.lees verder

Saskia van Loenen bij Vogelbescherming

7 juli in Zeist
Geplaatst: 13-06-2018

Zaterdag 7 juli vertelt Saskia van Loenen bij de Vogelbescherming in Zeist over haar (eerste buitenlandse) vogelreis naar de Extremadura.lees verder

Ga naar archief