Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

inkijkexemplaar

ISBN 9789059372009

Bestellen niet meer mogelijk
€ 32,50

Share |

160 pagina's met ruim 140 kleurenfoto's

Met een inleiding van Maarten Kloos

Beluister hier de VPRO-radiouitzending van De avonden, waarin Daniel Koning met Wim Noordhoek op excursie gaat.

Lees hier de recensie van Peter Koopman op cadoc.nl - boeken over kunst, fotografie en vormgevin

Nederland voor gevorderden

Daniel Koning

Hoe ziet Nederland er uit aan het begin van de eenentwintigste eeuw?
Fotograaf Daniel Koning doorkruiste tussen 2005 en 2008 het land en legde zowel de bebouwde als landelijke omgeving vast in ruim 140 verrassende foto’s.
Koning toont onze eigen woonomgeving en hij confronteert ons met de opmerkelijke tendenzen die we daarin kunnen waarnemen.
Met het verdwijnen van de koe uit de wei, zien we hetzelfde dier steeds vaker in polyester op boerenerven. De strijd tegen graffiti leidt in een enkele gemeente tot een nieuw fenomeen: de graffiti-gedoogzone. Bedrijventerreinen schieten als paddenstoelen uit de grond, terwijl oude met leegstand kampen. Geluidswallen rukken op langs de wegen en benemen automobilisten het zicht op het landschap. De termen ‘verrommeling’ en ‘horizonvervuiling’ verrijken de Nederlandse taal.

Daniel Koning (1940) was fotograaf van De Tijd en de Volkskrant. Hij publiceerde twaalf fotoboeken, waaronder Met ons gaat alles goed, Wij eisen geluk, Tijd van leven en Vrouwen van Nederland.

 


Liefhebbers van dit boek bestelden ook

 
Amsterdam & zijn schrijvers Amsterdam onbewolkt 2
Amsterdam & zijn schrijvers
Literatuur op locatie
  Amsterdam onbewolkt 2
   
meer info   meer info    
 Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief