Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

bestellen

ISBN 9789059373075

€ 14,99

Share |144 pagina's, circa 40 illustraties
derde druk
ISBN 9789059373075

Ander boek van Remco Daalder:
Het Amsterdamse beestenboek

In de media
'Als je met Daalder op pad bent (in persoon of in boekvorm), zie je veel meer.' John Jansen van Galen in Het Parool

'Natuur en vooral de beleving daarvan kan het wonen in de stad zoveel leuker maken. Remco Daalder schreef daarom een boekje met daarin zestien wandelingen in zijn stad die alle groene parels aaneenrijgen.' Trouw, 30 april 2012

Stadse meerkoetjes hebben hun eigen kleur
Stadse meerkoetjes houden van blauw.

Natuurlijk Amsterdam

16 wandelingen in en rond de stad
Remco Daalder

Met tekeningen van Herwolt van Doornen

Remco Daalder kent als stadsecoloog elk stukje natuur in Amsterdam. Hij vertelt er zeer aanstekelijk over in dit boekje met tien wandelingen in de stad plus zes in de bekende ‘buitengebieden’ als de waterleidingduinen en Botshol.

Het barst van de planten en dieren in Amsterdam. Er komen 30 soorten zoogdieren voor, er zwemmen 70 soorten vissen rond en er broeden 150 verschillende soorten vogels. Wie eenmaal weet waar de dieren wonen, zal zien hoe dichtbij de natuur is, ook in de stad.
Tien wandelingen leiden je langs grachten, door parken, weilanden en bossen. soms loop je door het hart van de stad, de andere keer door Oost, de Plantage, Nieuw-West of Noord.

Stadsecoloog Remco Daalder onthult ons in dit boek zijn natuurstad. Hij stippelde een aantal routes uit en laat ons zien waar we op moeten letten. Ga op zoek naar de krooneendendisco, ontdek de pinguïn van de grachtengordel en lees waarom meerkoeten een voorkeur voor blauw hebben (en sommige voor rood). De stad zal nooit meer dezelfde zijn.

Remco Daalder was beheerder van het Amsterdamse Bos en werkt nu als stadsecoloog bij de dienst Ruimtelijke Ordening. Hij publiceerde ook Baltsen tussen baksteen, Stadse beesten, de punkroman Grafherrie en De gierzwaluw.

Herwolt van Doornen is graficus in Amsterdam en publiceerde eerder in o.a. The New Yorker, Vrij Nederland en Het Parool.

Van alle wandelingen zijn achterin het boek routekaartjes opgenomen.Remco Daalder vertelt over stadse natuur.

Muurbloempje gespot in de grachtenwand      Meeuwentamtam
Muurbloempje gespot in de grachtenwand.            Op daken langs grachten de meeuwentamtam


Liefhebbers van dit boek bestelden ook

  Verder verschenen in dit genre

Amsterdam onbewolkt 2 Grafherrie De Verfdoos 02. Nieuw-Zuid
Amsterdam onbewolkt 2
  Grafherrie
Een punkroman
  De Verfdoos
Veranderende buurten in Amsterdam
  02. Nieuw-Zuid
Bibliotheek van Amsterdamse herinneringen
meer info   meer info   meer info   meer info
 Coolsingel Rotterdam

Lezingen Paul van de Laar
Geplaatst: 15-11-2017

In het boek Coolsingel brengt Paul van de Laar een ode aan het kloppende hart van Rotterdam. De straat gaat op de schop en dat grijpt hij aan om uit te zoeken waarom Coolsingel zo'n bijzondere straat is.
In het Rotterdam Museum kunt u tot 8 april 2018 naar de gelijknamige tentoonstelling en in de komende maanden zal Van de Laar er ook een aantal lezingen geven, te beginnen op zondag 19 november. Het onderwerp is dan de Zandstraatbuurt.

 lees verder

Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 lees verder

Ga naar archief