Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

ISBN 9789059371736

€ 9,90

Share |

€ 9,90

144 pagina's
geïllustreerd

Kolenkitbuurt

Verdwijnende buurten in Amsterdam
Ineke Teijmant en Bart Sorgedrager

Straatbeeld met busjes en schotels

De Kolenkitbuurt in Bos en Lommer vernieuwt. Woningen worden gesloopt, gerenoveerd en nieuw gebouwd. De eerste nieuwe woningen worden voorjaar 2008 opgeleverd. Ook het straatbeeld verandert. De afgelopen vijfentwintig jaar vestigden zich veel allochtone gezinnen en bleef de Kolenkitbuurt een van de meest kinderrijke buurten van Amsterdam. Maar het aantal kinderen neemt af. Grote gezinnen gaan al weer langzaam tot het verleden behoren. Net als de busjes, die iedere zomer hoog worden opgetast met goederen voor de familie in het moederland. Om de herinnering aan de voor velen zo vertrouwde Kolenkitbuurt vast te houden, zijn de buurt, de bewoners en de busjes gefotografeerd en zijn de verhalen opgetekend.

Ineke Teijmant is stadssociologe en Bart Sorgedrager is fotograaf. Samen maakten zij eerder Goed wonen in Nieuw-West en in de reeks Verdwijnende buurten in Amsterdam de delen Meer en Vaart, Buskenblaser en Wolbrantskerkweg.


Liefhebbers van dit boek bestelden ook

  Verder verschenen in dit genre

Buskenblaser Meer en Vaart 1958-2005 Cloudless Amsterdam. A City in Close-Up Oeroud Amsterdam
Buskenblaser
Verdwijnende buurten in Amsterdam
  Meer en Vaart 1958-2005
Verdwijnende buurten in Amsterdam
  Cloudless Amsterdam. A City in Close-Up
  Oeroud Amsterdam
Een zoektocht naar de vroegste geschiedenis van de stad
meer info   meer info   meer info   meer info
 Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief