Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

ISBN 9789059371736

€ 9,90

Share |

€ 9,90

144 pagina's
geïllustreerd

Kolenkitbuurt

Verdwijnende buurten in Amsterdam
Ineke Teijmant en Bart Sorgedrager

Straatbeeld met busjes en schotels

De Kolenkitbuurt in Bos en Lommer vernieuwt. Woningen worden gesloopt, gerenoveerd en nieuw gebouwd. De eerste nieuwe woningen worden voorjaar 2008 opgeleverd. Ook het straatbeeld verandert. De afgelopen vijfentwintig jaar vestigden zich veel allochtone gezinnen en bleef de Kolenkitbuurt een van de meest kinderrijke buurten van Amsterdam. Maar het aantal kinderen neemt af. Grote gezinnen gaan al weer langzaam tot het verleden behoren. Net als de busjes, die iedere zomer hoog worden opgetast met goederen voor de familie in het moederland. Om de herinnering aan de voor velen zo vertrouwde Kolenkitbuurt vast te houden, zijn de buurt, de bewoners en de busjes gefotografeerd en zijn de verhalen opgetekend.

Ineke Teijmant is stadssociologe en Bart Sorgedrager is fotograaf. Samen maakten zij eerder Goed wonen in Nieuw-West en in de reeks Verdwijnende buurten in Amsterdam de delen Meer en Vaart, Buskenblaser en Wolbrantskerkweg.


Liefhebbers van dit boek bestelden ook

  Verder verschenen in dit genre

Wolbrantskerkweg Buskenblaser Pub Quiz Amsterdam Werken op het water
Wolbrantskerkweg
Verdwijnende buurten in Amsterdam
  Buskenblaser
Verdwijnende buurten in Amsterdam
  Pub Quiz Amsterdam
Test je kennis in 99 quizvragen
  Werken op het water
meer info   meer info   meer info   meer info
 Coolsingel Rotterdam

Lezingen Paul van de Laar
Geplaatst: 15-11-2017

In het boek Coolsingel brengt Paul van de Laar een ode aan het kloppende hart van Rotterdam. De straat gaat op de schop en dat grijpt hij aan om uit te zoeken waarom Coolsingel zo'n bijzondere straat is.
In het Rotterdam Museum kunt u tot 8 april 2018 naar de gelijknamige tentoonstelling en in de komende maanden zal Van de Laar er ook een aantal lezingen geven, te beginnen op zondag 19 november. Het onderwerp is dan de Zandstraatbuurt.

 lees verder

Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 lees verder

Ga naar archief