Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

inkijkexemplaar

ISBN 9789059372573

niet meer leverbaar

Share |

112 pagina's
18 x 15 cm
circa 70 foto's
gebonden
vormgeving Suzan Beijer

lees hier verschillende reacties op In opdracht:

Nieuws uit Amsterdam

Fotografie.nl

Professionele fotografie

In opdracht

Amsterdam in foto's
Jet Baruch en Boudewijn Bakker

Na Parijs, Londen en Rome is Amsterdam de meest gefotografeerde stad van de wereld. Wat maakt Amsterdam zo fotogeniek? Mensen, leven, lawaai, chaos. Het kleine verhaal, soms tegen de achtergrond van de grote geschiedenis. De stad zelf verandert voortdurend mee. Geen wonder dat Amsterdam totaal anders oogt door de camera van Dolf Toussaint dan door die van Ed van der Elsken.

In opdracht bevat een keuze uit de foto-opdrachten die Wim Vroom namens het Gemeentearchief (nu Stadsarchief) en het Rijksmuseum verleende. Zo kreeg jaarlijks een jonge fotograaf de kans om zich te manifesteren. Opvallend is de grote betrokkenheid van de fotografen bij hun onderwerp. Hun foto’s roepen vragen op, intrigeren of zetten de kijker op het verkeerde been. Ze tonen niet zozeer een situatie of gebeurtenis maar staan voor een maatschappelijk verschijnsel, een stemming, en soms, achteraf gezien, voor het drama van de verloren tijd.Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Amsterdam voor het voorbij is

Straatfotografie Dolf Toussaint
Geplaatst: 11-07-2018

Kinderen, kroeggangers en marktkooplui behoren tot de favoriete Amsterdammers van Dolf Toussaint (1924-2017). Vanaf de jaren zestig zwierf hij met zijn camera door de straten van Amsterdam en legde het dagelijks leven vast. Van de Jordaan tot de Albert Cuypmarkt en van Nieuw-West tot aan de Dam. Een selectie van zijn werk is nu te zien in het Stadsarchief Amsterdam. De Amsterdamse foto’s uit de tentoonstelling zijn gebundeld in het gelijknamige boek: Amsterdam voor het voorbij is.lees verder

Ga naar archief