Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

Uitverkocht

ISBN 9789076314815

€ 15,90

Share |


'het schitterende boek Goed wonen in Nieuw-West' Henk Spaan in Het Parool

64 pagina's
fullcolour

Goed wonen in Nieuw-West

Ineke Teijmant & Jan Versnel, Bart Sorgedrager

Jan Versnel fotografeerde de modelwoningen van Goed Wonen en hun modelbewoners. Nu, vijftig jaar later, deed Bart Sorgedrager hetzelfde, met als grote verschil dat hij de woningen met hun echte bewoners vastlegde. Ineke Teijmant, stadssocioloog aan de Universiteit van Amsterdam, schreef de tekst.Goed Wonen in Nieuw-West is een kleine geschiedenis over de idealen van Goed Wonen en over wonen in Nieuw-West, Amsterdam, toen en nu.

 

 

 

foto Bart Sorgedrager ©


Verder verschenen in dit genre

Joods Amsterdam Ontdek Amsterdam met het Rijksmuseum The history of De Amstel Brouwerij since 1870 D'Ailly's Historische gids van Amsterdam
Joods Amsterdam
  Ontdek Amsterdam met het Rijksmuseum
Twee wandelingen van (ongeveer) 2,5 uur
  The history of De Amstel Brouwerij since 1870
  D'Ailly's Historische gids van Amsterdam
De stadsuitbreidingen 1860-1935
meer info   meer info   meer info   meer info
 Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Amsterdam voor het voorbij is

Straatfotografie Dolf Toussaint
Geplaatst: 11-07-2018

Kinderen, kroeggangers en marktkooplui behoren tot de favoriete Amsterdammers van Dolf Toussaint (1924-2017). Vanaf de jaren zestig zwierf hij met zijn camera door de straten van Amsterdam en legde het dagelijks leven vast. Van de Jordaan tot de Albert Cuypmarkt en van Nieuw-West tot aan de Dam. Een selectie van zijn werk is nu te zien in het Stadsarchief Amsterdam. De Amsterdamse foto’s uit de tentoonstelling zijn gebundeld in het gelijknamige boek: Amsterdam voor het voorbij is.lees verder

Ga naar archief