Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

inkijkexemplaar

ISBN 9789059372351

niet meer leverbaar

Share |

160 pagina's
24  x 29 cm

full colour geïllustreerd

Reacties:

'We hebben even moeten wachten, maar nu is er dan weer een mooi boek over een Nederlandse brouwerij. En wat voor één: Van Vollenhoven's Bierbrouwerij De Gekroonde Valk. Ooit de grootste brouwerij van Amsterdam, om uiteindelijk door dat concern opgeslokt te worden en een roemloos einde te beleven. In dit historische boek vind je alle wel en wee omtrent De Gekroonde Valk.' - BAV-online

'Geloof in de brouwerij oogt als een vers glas bier: fris, kleurrijk en sprankelend.' - protestant.nl

Geloof in de brouwerij

Opkomst, bloei en ondergang van
De Gekroonde Valk

Rolf van der Woude

Honderdvijftig jaar geleden werd op de Hoogte Kadijk in Amsterdam geschiedenis geschreven. De ondernemer en latere AR-politicus Willem Hovy, oprichter van woningbouwvereniging Patrimonium en financier van de Vrije Universiteit, nam de leiding van bierbrouwerij en azijnmakerij De Gekroonde Valk over van zijn oom Antoni Jan van Vollenhoven. Waarin zijn oom faalde, daarin slaagde Hovy: De Gekroonde Valk werd een succesvolle onderneming. Hovy werd een van de belangrijkste brouwers van zijn tijd, De Gekroonde Valk de grootste brouwerij van de stad en het merk Van Vollenhoven verwierf in snel tempo een groot marktaandeel. Het bedrijf ging in de jaren vijftig ten onder aan zijn eigen succes; de noodzaak van vernieuwing werd niet onderkend. In 1949 nam Heineken het bedrijf over om in 1956 de poorten voorgoed te sluiten.
Rolf van der Woude reconstrueerde de geschiedenis, die in dit boek rijkelijk wordt geïllustreerd met prachtig foto- en reclamemateriaal.

Rolf van der Woude is historicus. Hij is verbonden aan het Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme van de Vrije Universiteit en publiceerde onlangs met Wouter Beekers Niet bij steen alleen over de woningbouwvereniging Patrimonium.De Wilde Stad: fotograaf Frans Lemmens signeert en op de foto met kat Abatutu

14 maart 2018
Geplaatst: 27-02-2018

Fotograaf Frans Lemmens signeert in de winkel van I AMSTERDAM (achterzijde A'dam Centraal) zijn prachtige fotoboek bij de film De Wilde Stad over de natuur in Amsterdam op 14 maart tussen 14 en 16 uur.lees verder

Parelduikermiddag 17 maart 2018

Natuur en Nescio
Geplaatst: 20-02-2018

Sprekers zijn Lieneke Frerichs over Nescio en zijn liefde voor de natuur en de stad Amsterdam, en Kester Freriks over drie grote natuurliefdes in het landschap van nu: de stilte, de openheid en het duister. Dichter Maartje Smits leest voor uit haar bundel 'Hoe ik een bos begon in mijn badkamer'.

natuur parelduiker nescio wilem van toornlees verder

Coolsingel Rotterdam

Lezingen Paul van de Laar
Geplaatst: 15-11-2017

In het boek Coolsingel brengt Paul van de Laar een ode aan het kloppende hart van Rotterdam. De straat gaat op de schop en dat grijpt hij aan om uit te zoeken waarom Coolsingel zo'n bijzondere straat is.
In het Rotterdam Museum kunt u tot 8 april 2018 naar de gelijknamige tentoonstelling en in de komende maanden zal Van de Laar er ook een aantal lezingen geven.

 lees verder

Ga naar archief