Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

ISBN 9789059371293

Share |

UITVERKOCHT

Open Monumentendag, 9 en 10 september 2006, staat dit jaar in het teken van uitgaan en vermaak. Van sociëteit Arti et Amicitiae en de Amsterdamse Schouwburg tot bioscoop Tuschinski en tot het Lloyd Hotel: vele interessante rijksmonumenten openen dit weekend hun deuren. Zie de site van Bureau Monumenten en Archeologie.


Uitgave in samenwerking met Bureau Monumenten & Archeologie ter gelegenheid van de Open Monumentendag 2006.


104 pagina's
geïllustreerd
paperback genaaid
vormgeving Steffen Maas

In deze serie:
- Hannah Schoch & Erik Mattie, Koopmansgeest, monumenten van de handel in Amsterdam.
- Ernest Kurpershoek, Amsterdam verdedigd, bescherming van de stad.
- Suzette van 't Hof, Amsterdam in gebed, religieuze monumenten.
 

Feestelijk Amsterdam

Plekken van ontspanning en vermaak
Karel Loeff

Amsterdammers vierden en vieren veel veest, vaak op straat, van de Nes tot in de Jordaan. Een evenement als de Amsterdamse kermis op de Botermarkt (Rembrandtplein) was beroemd en berucht. Van een andere orde waren de nationale feesten rond de Oranjes. Inhuldigingen en jubilea gaven aanleiding tot bijzondere versieringen. In dit boek worden vele monumentale gebouwen beschreven die bedoeld zijn ter ontspanning en vermaak, maar ook is er volop aandacht voor inmiddels verdwenen monumenten, zoals het Paleis voor Volksvlijt, en voor monumenten met een herbestemming, zoals Magna Plaza ­– eerst postkantoor, nu luxe winkelcentrum, en de Melkweg – vroeger suikerfabriek, tegenwoordig vermaarde poptempel.

 

Een levendig boek over feestvieren en de plekken waar dat in Amsterdam gebeurde: theaters, bioscopen, tuinen en parken, muziektenten en beroemde Amsterdamse etablissementen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief