Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

bestellen

ISBN 9789059374454

€ 17,99

Share |

144 pagina's
13 x 21 cm
paperback
Omslag Moker Ontwerp
Bestel hier het eBoek voor € 9,99

Els Snick is publiciste en literair vertaalster. Zij is wetenschappelijk lid van het in 2008 in Wenen opgerichte Internationale Joseph Roth Gesellschaft. In 2011 promoveerde zij op de schrijver en journalist Roth. Eerder publiceerde zij bij Uitgeverij Bas Lubberhuizen Waar het me slecht gaat is mijn vaderland. Joseph Roth in Nederland en België en de succesvolle vertalingen van Joseph Roth: Hotelmens en De blonde neger.


Foto: Emilie Hudig

Duitsland op het spoor

Els Snick

Els Snick is onlangs uit de kast gekomen. Voortaan zegt ze gewoon: ik hou van Duitsland, ik vind Duits erg mooi, heb veel Duitse vrienden, reis graag door Duitsland en ken prachtige Duitse boeken. Maar het land is zo onbekend. Behalve Berlijn, dát is een leuke stad, dat hoort niet bij Duitsland, lijkt iedereen te denken.

Els Snick reisde onlangs door Duitsland in het spoor van haar geliefde schrijver Joseph Roth. Van oost naar west en van noord naar zuid ontmoet ze veel verschillende mensen die elk vertellen over hun leven, dat vaak in het teken staat van het DDR-verleden, de oorlog, en de zoektocht naar verzoening met de Duitse geschiedenis. Roth was een vluchteling in zijn tijd, Els Snick treft de vluchtelingen van nu. Gaandeweg wordt ze ook geconfronteerd met haar eigen, soms pijnlijke familiegeschiedenis. De uiteenlopende verhalen vormen een ontwapenend en persoonlijk reisverslag.
 

IN DE MEDIA

'Een prettige manier om meer over Joseph Roth, een aantal plaatsen in Duitsland en ‘de Duitsers’, maar ook over Els Snick zelf te weten te komen. Het lijkt me best leuk om het duo Roth/Snick zelf achterna te reizen.' - Leeskost.nl


Liefhebbers van dit boek bestelden ook

  Verder verschenen in dit genre

De Parelduiker 2014/2 Waar het me slecht gaat is mijn vaderland Paramaribo brasa! Op weg naar Vladivostok
De Parelduiker 2014/2
  Waar het me slecht gaat is mijn vaderland
Joseph Roth in Nederland en België
  Paramaribo brasa!
Het Oog in 't Zeil Stedenreeks 16
  Op weg naar Vladivostok
Achter Russische façades
meer info   meer info   meer info   meer info
 Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Amsterdam voor het voorbij is

Straatfotografie Dolf Toussaint
Geplaatst: 11-07-2018

Kinderen, kroeggangers en marktkooplui behoren tot de favoriete Amsterdammers van Dolf Toussaint (1924-2017). Vanaf de jaren zestig zwierf hij met zijn camera door de straten van Amsterdam en legde het dagelijks leven vast. Van de Jordaan tot de Albert Cuypmarkt en van Nieuw-West tot aan de Dam. Een selectie van zijn werk is nu te zien in het Stadsarchief Amsterdam. De Amsterdamse foto’s uit de tentoonstelling zijn gebundeld in het gelijknamige boek: Amsterdam voor het voorbij is.lees verder

Ga naar archief