Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

Uitverkocht

ISBN 9789076314778

Share |

288 pagina's
geïllustreerd

‘De "kleine atlas van Nederlanders in Parijs" leest als een monoloog van een door de wol geverfde gids, uitgesproken met een arm leunend op de tapkast, de andere breed gebarend in de lucht.’ Trouw

‘Arnoldussen heeft voldoende anekdotisch materiaal opgediept om op boeiende en vermakelijke manier te verhalen over het wel en wee van een groot aantal schrijvende, schilderende of dansende Nederlanders in Parijs.’ NRC Handelsblad

Rue d'Amsterdam

Kleine atlas van Nederlanders in Parijs
Paul Arnoldussen

Op zoek naar de huizen, de cafés en de restaurants in Parijs waar Nederlandse schrijvers, kunstenaars en journalisten zich ophielden. Geen adres van Vincent van Gogh blijft ongenoemd, de leerfabriek van Karel Appel komt ter sprake en er wordt gewandeld langs het atelier van Piet Mondriaan.

Niet alleen beroemde landgenoten komen aan bod, maar juist ook minder vooraanstaande figuren. Ze waren vrijwel allemaal buitengewoon bevlogen, en daardoor interessant, of ze het daar in Parijs nu redden of niet. De dappere Bob Rooker die in Parijs stierf van verdriet, de naïeve Jacob Bendien, voorloper van de abstracte kunst die op terrasjes weleens uit vreemde glaasjes dronk en anderen die aangetrokken werden door de lichtvoetigheid van Parijs.

Paul Arnoldussen is journalist bij Het Parool. Eerder publiceerde hij samen met Annemarie de Wildt Liefde te koop en Stadsgezichten.


Verder verschenen in dit genre

Oxbridge Blues Ah Triëst... Ascona. Bezield paradijs Nice, muze van azuur
Oxbridge Blues
Het Oog in 't Zeil Stedenreeks 6
  Ah Triëst...
Het Oog in 't Zeil Stedenreeks 2
Volledig herziene druk
  Ascona. Bezield paradijs
Het Oog in 't Zeil Stedenreeks 15
  Nice, muze van azuur
Het Oog in 't Zeil Stedenreeks 11
meer info   meer info   meer info   meer info
 Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Amsterdam voor het voorbij is

Straatfotografie Dolf Toussaint
Geplaatst: 11-07-2018

Kinderen, kroeggangers en marktkooplui behoren tot de favoriete Amsterdammers van Dolf Toussaint (1924-2017). Vanaf de jaren zestig zwierf hij met zijn camera door de straten van Amsterdam en legde het dagelijks leven vast. Van de Jordaan tot de Albert Cuypmarkt en van Nieuw-West tot aan de Dam. Een selectie van zijn werk is nu te zien in het Stadsarchief Amsterdam. De Amsterdamse foto’s uit de tentoonstelling zijn gebundeld in het gelijknamige boek: Amsterdam voor het voorbij is.lees verder

Ga naar archief