Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

Uitverkocht

ISBN 9789076314778

Share |

288 pagina's
geïllustreerd

‘De "kleine atlas van Nederlanders in Parijs" leest als een monoloog van een door de wol geverfde gids, uitgesproken met een arm leunend op de tapkast, de andere breed gebarend in de lucht.’ Trouw

‘Arnoldussen heeft voldoende anekdotisch materiaal opgediept om op boeiende en vermakelijke manier te verhalen over het wel en wee van een groot aantal schrijvende, schilderende of dansende Nederlanders in Parijs.’ NRC Handelsblad

Rue d'Amsterdam

Kleine atlas van Nederlanders in Parijs
Paul Arnoldussen

Op zoek naar de huizen, de cafés en de restaurants in Parijs waar Nederlandse schrijvers, kunstenaars en journalisten zich ophielden. Geen adres van Vincent van Gogh blijft ongenoemd, de leerfabriek van Karel Appel komt ter sprake en er wordt gewandeld langs het atelier van Piet Mondriaan.

Niet alleen beroemde landgenoten komen aan bod, maar juist ook minder vooraanstaande figuren. Ze waren vrijwel allemaal buitengewoon bevlogen, en daardoor interessant, of ze het daar in Parijs nu redden of niet. De dappere Bob Rooker die in Parijs stierf van verdriet, de naïeve Jacob Bendien, voorloper van de abstracte kunst die op terrasjes weleens uit vreemde glaasjes dronk en anderen die aangetrokken werden door de lichtvoetigheid van Parijs.

Paul Arnoldussen is journalist bij Het Parool. Eerder publiceerde hij samen met Annemarie de Wildt Liefde te koop en Stadsgezichten.


Verder verschenen in dit genre

Herman Bianchi en zijn levenslange strijd voor gerechtigheid De schorpioenvis De Parelduiker 2012/1 De Parelduiker 1998/4-5
Herman Bianchi en zijn levenslange strijd voor gerechtigheid
  De schorpioenvis
Vervolg op 'De wegen van de wereld'
  De Parelduiker 2012/1
Slauerhoff
  De Parelduiker 1998/4-5
meer info   meer info   meer info   meer info
 Coolsingel Rotterdam

Lezingen Paul van de Laar
Geplaatst: 15-11-2017

In het boek Coolsingel brengt Paul van de Laar een ode aan het kloppende hart van Rotterdam. De straat gaat op de schop en dat grijpt hij aan om uit te zoeken waarom Coolsingel zo'n bijzondere straat is.
In het Rotterdam Museum kunt u tot 8 april 2018 naar de gelijknamige tentoonstelling en in de komende maanden zal Van de Laar er ook een aantal lezingen geven, te beginnen op zondag 19 november. Het onderwerp is dan de Zandstraatbuurt.

 lees verder

Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 lees verder

Ga naar archief