Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

bestellen

ISBN 9789059375420

€ 29,99

Share |

 

Verscheen gelijktijdig met de tentoonstelling Fietsstad Amsterdam in het Stadsarchief Amsterdam.

224 pagina’s
17 X 22 cm
122 afbeeldingen
paperback met flappen
vormgeving Moker Ontwerp

Fietsstad Amsterdam

Hoe Amsterdam de fietshoofdstad van de wereld werd
Fred Feddes ism Marjolein de Lange

Wereldwijd kampen grote steden met vervuiling en verkeer dat vastloopt. Amsterdam is een voorbeeld voor velen als het gaat om duurzaamheid en mobiliteit, omdat de fiets er – letterlijk – ruim baan heeft gekregen. Die dominante rol heeft de fiets te danken aan tal van actiegroepen, die vanaf de jaren zeventig protesteerden tegen de oprukkende auto en vóór de fiets. De een ging de barricade op voor een beter milieu, de ander voor meer veiligheid, maar gezamenlijk wisten ze het stadsbestuur te overtuigen en gingen de partijen met elkaar een vruchtbare samenwerking aan.

Veertig jaar demonstreren en debatteren heeft geleid tot een prominente rol van de fiets in het verkeer. Fred Feddes en Marjolein de Lange blikken terug, en vooruit: hoe kan Amsterdam voorkomen dat de fiets ten onder gaat aan zijn succes?

 

Fred Feddes is schrijver en journalist. Hij oogstte veel lof voor zijn boek 1000 jaar Amsterdam, dat verscheen in 2012. In het najaar 2018 publiceerde hij De Dam.
Marjolein de Lange is adviseur en onderzoeker en is gespecialiseerd in fietsverkeer en verkeersveiligheid. Ook is zij verbonden aan de Fietsersbond Amsterdam.


Verder verschenen in dit genre

Gedrukt voor de stad Het Stedelijk in de oorlog Amstel, het verhaal van ons bier Werken op het water
Gedrukt voor de stad
De geschiedenis van Stadsdrukkerij Amsterdam
  Het Stedelijk in de oorlog
  Amstel, het verhaal van ons bier
  Werken op het water
meer info   meer info   meer info   meer info
 Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief