Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

bestellen

ISBN 9789059375079

€ 9,99

Share |

112 pagina's
13 X 21 cm
ca. 15 foto's
Paperback
Omslagontwerp Karin van der Meer

 

Het geluk van de brug

Kees Fens

In zijn fijnzinnige overpeinzingen, speciaal opgetekend voor het maandblad van het Genootschap Amstelodamum, keert Fens in werkelijkheid en in gedachten terug naar de buurt van zijn jeugd in Oud-West. Hij haalt herinneringen op aan het rooms-katholieke leven in en rond de Chassékerk, wandelingen naar de rand van de stad en bekende Amsterdammers, onder wie Schelto Patijn, Rinus Michels en Lucebert. En hij beschrijft zijn fascinatie voor de talrijke bruggen die de verschillende buurten van Amsterdam met elkaar verbinden. Met een oog voor details en een poëtisch hart laat hij de stad en zijn inwoners net weer anders zien dan we hen kennen.

Kees Fens (1929-2008) was emeritus hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen en schreef bijna veertig jaar over literatuur in de Volkskrant.


IN DE MEDIA

'Zijn mooiste stukken zijn die waarin hij ons en zichzelf terugvoert naar de straat van zijn jeugd: de Chasséstraat. En opnieuw blijkt dan: in onze herinneringen zijn we nog heel lang jong en vervolgens maar kort oud. ***** de Volkskrant

'Haast gepenseelde verhalen vol weemoedige sfeerbeelden.' - Het Parool

'Fens schreef hele fijnzinnige, bijna tedere miniaturen over de stad. Ze bezorgen aangename schokjes van herkenning en geven bepaalde plekken in de stad voor altijd een warme Fens-associatie.' NBD Biblion

'Een prachtig boekje waar je helemaal gelukkig van wordt.' - Lezersreactie op Geheugen van West

'Ragfijn proza dat gelukkig moeiteloos aan de vergetelheid wist te ontsnappen.' - André Oyen (lezerstippenlezers.be)


Verder verschenen in dit genre

Abonnement De Parelduiker Japanse kroniek De Parelduiker 2016/1 Brieven 1962-1974
Abonnement De Parelduiker
  Japanse kroniek
Reisverslag van zijn lange verblijf in Japan
  De Parelduiker 2016/1
Groeten uit Duitsland
  Brieven 1962-1974
meer info   meer info   meer info   meer info
 Parelduikermiddag 17 maart 2018

Natuur en Nescio
Geplaatst: 20-02-2018

Sprekers zijn Lieneke Frerichs over Nescio en zijn liefde voor de natuur en de stad Amsterdam, en Kester Freriks over drie grote natuurliefdes in het landschap van nu: de stilte, de openheid en het duister. Dichter Maartje Smits leest voor uit haar bundel 'Hoe ik een bos begon in mijn badkamer'.

natuur parelduiker nescio wilem van toornlees verder

Coolsingel Rotterdam

Lezingen Paul van de Laar
Geplaatst: 15-11-2017

In het boek Coolsingel brengt Paul van de Laar een ode aan het kloppende hart van Rotterdam. De straat gaat op de schop en dat grijpt hij aan om uit te zoeken waarom Coolsingel zo'n bijzondere straat is.
In het Rotterdam Museum kunt u tot 8 april 2018 naar de gelijknamige tentoonstelling en in de komende maanden zal Van de Laar er ook een aantal lezingen geven.

 lees verder

Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Ga naar archief