Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

bestellen

ISBN 9789059374430

€ 7,50

Share |

U kunt zich hier aanmelden als lid van het Genootschap Amstelodamum. U ontvangt dan voor € 50,- ieder jaar vier keer een maandblad en eenmaal een Jaarboek (224 pag), waarover u hier meer informatie vindt. U kunt Amstelodamum ook digitaal lezen, een abonnement is € 35,-, studenten betalen € 15,-

U kunt zich ook schriftelijk aanmelden:

Genootschap Amstelodamum
Antwoordnummer 10016 
2400 VB  Alphen aan den Rijn
(postzegel niet nodig)

Meer informatie vindt u opwww.amstelodamum.nl

Amstelodamum 2016 / 2 mrt-juni

Maandblad voor de kennis van Amsterdam


Gebouwencomplex Warmoesstraat 139, nu centrum voor hedendaagse kunst w139, huisvestte eind negentiende eeuw enige jaren de zetel van de Vereeniging voor den Effectenhandel. Dat had alles te maken met de ‘Beursquaestie’, die ging over de bouw van een nieuwe koopmansbeurs voor de effecten-, graan- en goederenhandel als vervanging van de Beurs van Zocher. Het gebruik door de effectenhandelaren is slechts een van de episoden uit de geschiedenis van het roemruchte complex, zo beschrijven Gert Eijkelboom en Gerrit Vermeer.

In Utrecht en Amsterdam ontwikkelden de zilversmidfamilies Van Vianen en Lutma een ornament met plooien die het karakter van rimpelende huidmassa’s meekregen. Werk van deze zilversmeden met dit zogeheten kwabornament neemt in het Rijksmuseum een prominente plaats in, in de zalen die gewijd zijn aan de vroege zeventiende eeuw. Antje von Graevenitz beschrijft de achtergronden en betekenissen van dit haast vergeten ornament.

'Beauty Rules’ is de naam van de tentoonstelling die vanaf september 2016 in Enschede gewijd zal zijn aan Gerard de Lairesse (1640-1711). Onlangs overleed initiatiefnemer Bob van den Boogert, maar zijn ambitieuze project vindt toch doorgang. Robert Schillemans over Van den Boogert en de aankomende expositie.

En verder: het Amsterdam van Bert de Vries, directeur van het Stadsarchief Amsterdam, en de rubriek boekrecensies.


Verder verschenen in dit genre

Rumoer aan de Amstel Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2012 Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2011 Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2009
Rumoer aan de Amstel
Het Amsterdamse stadhuis en het muziektheater 1808-1988
  Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2012
104de Jaarboek Genootschap Amstelodamum
  Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2011
103de jaarboek van het Genootschap Amstelodamum
  Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2009
101ste Jaarboek van het Genootschap Amstelodamum
meer info   meer info   meer info   meer info
 Coolsingel Rotterdam

Lezingen Paul van de Laar
Geplaatst: 15-11-2017

In het boek Coolsingel brengt Paul van de Laar een ode aan het kloppende hart van Rotterdam. De straat gaat op de schop en dat grijpt hij aan om uit te zoeken waarom Coolsingel zo'n bijzondere straat is.
In het Rotterdam Museum kunt u tot 8 april 2018 naar de gelijknamige tentoonstelling en in de komende maanden zal Van de Laar er ook een aantal lezingen geven, te beginnen op zondag 19 november. Het onderwerp is dan de Zandstraatbuurt.

 lees verder

Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 lees verder

Ga naar archief