Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

ISBN 9789059373884

€ 7,50

Share |

U kunt zich hier aanmelden als lid van het Genootschap Amstelodamum. U ontvangt dan voor € 50,- ieder jaar vier keer een maandblad en eenmaal een Jaarboek (224 pag), waarover u hier meer informatie vindt. U kunt Amstelodamum ook digitaal lezen, een abonnement is € 35,-, studenten betalen € 15,-

U kunt zich ook schriftelijk aanmelden:

Genootschap Amstelodamum
Antwoordnummer 10016 
2400 VB  Alphen aan den Rijn
(postzegel niet nodig)

Meer informatie vindt u op www.amstelodamum.nl

Amstelodamum 2014/1 jan-maart

Maandblad voor de kennis van Amsterdam


‘Een heerlijk Toneel’ - De Amsterdamse Schouwburg (1637-1774): een zoektocht naar het ideale theater
In 1638 kreeg Amsterdam een nieuwe schouwburg. Nog geen dertig jaar later werd die schouwburg volledig verbouwd. Timothy De Paepe beschrijft de toenmalige zoektocht naar de meest geschikte vorm voor dit theater. Hij illustreert zijn verhaal met computerreconstructies van de Schouwburg van 1637/1638 en die van 1665.


De gemeentebadhuizen van Amsterdam
In Amsterdam zijn de meeste badhuizen die de gemeente in de eerste decennia van de twintigste eeuw liet bouwen, bewaard gebleven. De meeste zijn echter door functieveranderingen en transformaties vanaf de jaren tachtig voor het grote publiek onzichtbaar geworden. De Amsterdamse gemeentelijke badhuizen kunnen daardoor ‘hun verhaal’ niet goed meer vertellen.
Is de tijd aangebroken voor een herwaardering van dit vergeten erfgoed? En zo ja, hoe moeten we hier dan vorm aan geven? Klaas Jan Verweel geeft antwoord op de kwestie.

En verder: het Amsterdam van Yvonne Kroonenberg, Mike de Kreek over het symposium Online Herinneringen Vangen en de toekomst van de online buurtgeheugens in Amsterdam, Bert van de Roemer over het Jubeljaar 2013, Daniel Vélez de la Hoz over Cultuur en citymarketing in Amsterdam.
In deze editie boekbesprekingen van: Geschiedenis van de Amsterdamse slavenhandel van Leo Balai; Amsterdams Werelderfgoed. De grachtengordel na 400 jaar van Marleen Slooff en Jaap Evert Abrahamse; K.P. Tholens (1882-1971). Moderne architectuur – traditionele vormen van D. Mulder.

 


Verder verschenen in dit genre

Rumoer aan de Amstel Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2011 Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2012 Amstelodamum 2011/1 januari-maart
Rumoer aan de Amstel
Het Amsterdamse stadhuis en het muziektheater 1808-1988
  Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2011
103de jaarboek van het Genootschap Amstelodamum
  Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2012
104de Jaarboek Genootschap Amstelodamum
  Amstelodamum 2011/1 januari-maart
Maandblad voor de kennis van Amsterdam
meer info   meer info   meer info   meer info
 Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Amsterdam voor het voorbij is

Straatfotografie Dolf Toussaint
Geplaatst: 11-07-2018

Kinderen, kroeggangers en marktkooplui behoren tot de favoriete Amsterdammers van Dolf Toussaint (1924-2017). Vanaf de jaren zestig zwierf hij met zijn camera door de straten van Amsterdam en legde het dagelijks leven vast. Van de Jordaan tot de Albert Cuypmarkt en van Nieuw-West tot aan de Dam. Een selectie van zijn werk is nu te zien in het Stadsarchief Amsterdam. De Amsterdamse foto’s uit de tentoonstelling zijn gebundeld in het gelijknamige boek: Amsterdam voor het voorbij is.lees verder

Ga naar archief