Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

bestellen inkijkexemplaar

ISBN 9789059373396

€ 17,50

Share |

96 pagina's
ca. 100 ansichtkaarten
geheel in kleur
paperback met flappen
vormgeving Werkplaats Amsterdam

Ook in de serie Zicht op Amsterdam / Amsterdam Sights:
De grachten Leporello - 7 ansichtkaarten
Straatleven / Streetlife

De grachten / The Canals

Zicht op Amsterdam / Amsterdam Sights
Nienke Denekamp

Uit de vermaarde verzameling van Louis Putman (1923-2013) selecteerde Nienke Denekamp de mooiste prentbriefkaarten van de grachten, ook de inmiddels gedempte. Deze oude prentbriefkaarten zijn vaak levendig en verrassend, en de drukkwaliteit was eind 19de eeuw al van een ongekende kwaliteit. De collectie die Louis Putman voorjaar 2013 na een leven lang verzamelen overdroeg aan de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, bevat vele bijzondere en unieke kaarten.

In De grachten wordt voor het eerst een ruime keuze uit zijn collectie getoond. Dit is het eerste boekje in de reeks Zicht op Amsterdam / Amsterdam Sights, waarin steeds een buurt of treffend thema wordt gekozen.

Nienke Denekamp is freelance redacteur en beeldresearcher. Zij deed de beeldredactie voor de VPRO Gids, Vrij Nederland en Het Parool. Zij schrijft voor Het Parool de wekelijkse rubriek 'Thuis eten'.


Verder verschenen in dit genre

Amsterdam DNA Geuzenveld Amsterdam Streethearts Het Amsterdamse beestenboek
Amsterdam DNA
How Amsterdam became Amsterdam
  Geuzenveld
Veranderende buurten in Amsterdam
  Amsterdam Streethearts
  Het Amsterdamse beestenboek
Geïllustreerde dierengids
meer info   meer info   meer info   meer info
 Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief