Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

inkijkexemplaar

ISBN 9789059374294

€ 19,99

Share |

Nu als voordelige paperback heruitgegeven

176 pagina's
19 x 25 cm
volledig in kleur
paperback
vormgeving Bart van den Tooren

Couperus Culinair

De lievelingsgerechten van Louis Couperus
José Buschman

Proef de fascinerende wereld van Louis Couperus. Roep de verloren tijd op met recepten uit Couperus' Den Haag, Italië en Indië. Maak zelf de vermouth americano waar hij zo graag aan nipte, schuif aan bij het Parijse soupertje van Lot en Elly uit Van oude menschen en beleef het Indië van Couperus met de heerlijkste rijsttafel.

In dit boek vind je alle recepten waar de fijnproever Couperus en zijn personages van hielden, gecombineerd met verrassende fragmenten uit Couperus' werk en schitterende foto's van bijzondere gerechten en locaties. Een deel van de recepten is afkomstig uit het Italiaanse kookboek van mevrouw Couperus-Baud, met daarin de lievelingsrecepten van haar man. Uit die recepten maakt Buschman een keuze, aangevuld met recepten uit het Haagse kookboek van Couperus' ouderlijk milieu en uit oude Indische kookboeken.

Met een voorwoord van Johannes van Dam: 'Deze collectie verhalen en recepten rond de tafel van Couperus is een ware goudmijn.'

José Buschman is historica en Couperuskenner. Ze publiceerde over Louis Couperus onder meer Zoo ik ièts ben, ben ik een Hagenaar en Een dandy in de Oriënt en is een van de oprichters van het Couperus Genootschap.

 

'Dankzij deze prachtige combinatie van literatuur en kookkunst kun je de sfeer rond het echtpaar Couperus letterlijk proeven.' - NBD

In Den Haag is het Louis Couperus Museum een bezoekje waard.

'Zo is Couperus Culinair een prachtig culinair tijdsbeeld geworden van de wereld rond 1900.  Een aanrader voor als je eens de geuren uit de keuken van begin vorige eeuw wilt opsnuiven.' koken.blog.nl

MET COUPERUS IN LUILEKKERLAND
‘Er komt geen eind aan de heerlijkheden; de pasteitjes met garnalen, de geroosterde duif, risotto alla Milanese, gefrituurde polenta, spinkrab en karamelpudding. Het is één groot Luilekkerland, te veel om op te noemen. Couperus Culinair is een heerlijk boek.' Coos Versteeg in Den Haag Centraal, vrijdag 24 mei 2013

‘Couperus Culinair is geen dagelijkse kost; het is een aantrekkelijk nostalgisch literair kookboek vol goedgekozen schitterende frisse fragmenten uit Couperus’ werk, fictie, en non-fictie. De recepten zijn aardige extraatjes. Buschman slaagt er vooral wonderwel in de elegante sfeer van 1900 op te roepen.' Peter Jacobs n De standaard der letteren, vrijdag 7 juni 2013

'Het is een geweldig boek, en "the proof is in the pudding", deze maal!' Sander Bink op de site rond1900.

'Couperuskenner José Buschman slaagt erin in een mengeling van eetweetjes over Couperus en het fin de siècle, culinair getinte citaten uit zijn romans en recepten uit de Indische, Franse en Italiaanse keuken tot één, zeer lezenswaardig geheel te kneden. (...) De handen gaan jeuken om zelf ook aan de slag te gaan met de recepten.' Ronald de Nijs op zestz.nl

Lees hier het interview met José Buschman op de culinaire site Zestz.


Liefhebbers van dit boek bestelden ook

  Verder verschenen in dit genre

Zoo ik ièts ben, ben ik een Hagenaar Abonnement De Parelduiker Een man als Daan Waar het me slecht gaat is mijn vaderland
Zoo ik ièts ben, ben ik een Hagenaar
Een literaire wandeling door het Den Haag van Louis Couperus
  Abonnement De Parelduiker
  Een man als Daan
  Waar het me slecht gaat is mijn vaderland
Joseph Roth in Nederland en België
meer info   meer info   meer info   meer info
 



Spotvogels mei-lezingen

Torpedo Theater en Waddenvogelfestival
Geplaatst: 25-04-2018

In de meimaand vertellen Jean-Pierre Geelen en Saskia van Loenen over hun nieuwe boek Spotvogels.
Op maandag 7 mei zijn ze in het Amsterdamse Torpedo Theater en op zaterdag 12 mei in De Cocksdorp op Texel tijdens het Waddenvogelfestival.


 



lees verder

De Wilde Stad: fotograaf Frans Lemmens signeert en op de foto met kat Abatutu

14 maart 2018
Geplaatst: 27-02-2018

Fotograaf Frans Lemmens signeert in de winkel van I AMSTERDAM (achterzijde A'dam Centraal) zijn prachtige fotoboek bij de film De Wilde Stad over de natuur in Amsterdam op 14 maart tussen 14 en 16 uur.



lees verder

Parelduikermiddag 17 maart 2018

Natuur en Nescio
Geplaatst: 20-02-2018

Sprekers zijn Lieneke Frerichs over Nescio en zijn liefde voor de natuur en de stad Amsterdam, en Kester Freriks over drie grote natuurliefdes in het landschap van nu: de stilte, de openheid en het duister. Dichter Maartje Smits leest voor uit haar bundel 'Hoe ik een bos begon in mijn badkamer'.

natuur parelduiker nescio wilem van toorn



lees verder

Ga naar archief