Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

inkijkexemplaar

ISBN 9789059373310

Uitverkocht

Share |

144 pagina's
hardcover

Engelse editie nog wel leverbaar
Cloudless Amsterdam - A City in Motion

In deze serie
Amsterdam onbewolkt kwartet
De Wadden onbewolkt
Groningen onbewolkt

Amsterdam onbewolkt -
Stad in beweging

Peter Elenbaas en Lambiek Berends

Deze speciale uitgave in de reeks Amsterdam onbewolkt biedt een selectie van nieuwe en oude luchtfoto’s van de stad, uitgevoerd op groot formaat in een harde band. Recente foto’s worden samengebracht met foto’s uit het rijke onbewolkt-archief, dat teruggaat tot in de jaren tachtig.

Vanuit de lucht is de veranderende stad goed te volgen. Industriële gebieden zoals de Oostelijke Eilanden en de IJ-oevers zijn levendige woonwijken geworden, in het stadshart onderging het oude Vlooienburg een metamorfose van rommelmarkt tot stadhuis en Muziektheater. Dit overzicht van luchtfoto’s en panoramische stadsgezichten biedt een zeer verrassende kijk op de stad in ontwikkeling.

Peter Elenbaas is freelance fotograaf.
Lambiek Berends is journalist.


foto Emilie Hudig

In de media
'De prachtige foto's nodigen uit tot lang turen, als een zoekplaat in een prentenboek' - Ria Warmerdam, NBD Biblion
 Coolsingel Rotterdam

Lezingen Paul van de Laar
Geplaatst: 15-11-2017

In het boek Coolsingel brengt Paul van de Laar een ode aan het kloppende hart van Rotterdam. De straat gaat op de schop en dat grijpt hij aan om uit te zoeken waarom Coolsingel zo'n bijzondere straat is.
In het Rotterdam Museum kunt u tot 8 april 2018 naar de gelijknamige tentoonstelling en in de komende maanden zal Van de Laar er ook een aantal lezingen geven.

 lees verder

Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 lees verder

Ga naar archief