Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

inkijkexemplaar

ISBN 9789059373310

Uitverkocht

Share |

144 pagina's
hardcover

Engelse editie nog wel leverbaar
Cloudless Amsterdam - A City in Motion

In deze serie
Amsterdam onbewolkt kwartet
De Wadden onbewolkt
Groningen onbewolkt

Amsterdam onbewolkt -
Stad in beweging

Peter Elenbaas en Lambiek Berends

Deze speciale uitgave in de reeks Amsterdam onbewolkt biedt een selectie van nieuwe en oude luchtfoto’s van de stad, uitgevoerd op groot formaat in een harde band. Recente foto’s worden samengebracht met foto’s uit het rijke onbewolkt-archief, dat teruggaat tot in de jaren tachtig.

Vanuit de lucht is de veranderende stad goed te volgen. Industriële gebieden zoals de Oostelijke Eilanden en de IJ-oevers zijn levendige woonwijken geworden, in het stadshart onderging het oude Vlooienburg een metamorfose van rommelmarkt tot stadhuis en Muziektheater. Dit overzicht van luchtfoto’s en panoramische stadsgezichten biedt een zeer verrassende kijk op de stad in ontwikkeling.

Peter Elenbaas is freelance fotograaf.
Lambiek Berends is journalist.


foto Emilie Hudig

In de media
'De prachtige foto's nodigen uit tot lang turen, als een zoekplaat in een prentenboek' - Ria Warmerdam, NBD Biblion
 Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Amsterdam voor het voorbij is

Straatfotografie Dolf Toussaint
Geplaatst: 11-07-2018

Kinderen, kroeggangers en marktkooplui behoren tot de favoriete Amsterdammers van Dolf Toussaint (1924-2017). Vanaf de jaren zestig zwierf hij met zijn camera door de straten van Amsterdam en legde het dagelijks leven vast. Van de Jordaan tot de Albert Cuypmarkt en van Nieuw-West tot aan de Dam. Een selectie van zijn werk is nu te zien in het Stadsarchief Amsterdam. De Amsterdamse foto’s uit de tentoonstelling zijn gebundeld in het gelijknamige boek: Amsterdam voor het voorbij is.lees verder

Saskia van Loenen bij Vogelbescherming

7 juli in Zeist
Geplaatst: 13-06-2018

Zaterdag 7 juli vertelt Saskia van Loenen bij de Vogelbescherming in Zeist over haar (eerste buitenlandse) vogelreis naar de Extremadura.lees verder

Ga naar archief