Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

Uitverkocht

ISBN 9789059373303

Share |

160 pagina's, 11 x 20 cm
circa 10 tekeningen van Peter van Straaten
Vormgeving Studio Pollmann

Pers over de gids
'een degelijke, prettig geprijsde en zeer lezenswaardige publicatie. Onmisbaar voor iedereen die lekker (uit) eten wil in de hoofdstad. Alle grote steden verdienen een dergelijk gidsje!' - NBD/Biblion

Lekker Amsterdam 2013

Gastronomische gids
Johannes van Dam

Elke week schreef Johannes van Dam (1946-2013) voor Het Parool een ‘Proefwerk’, waarin hij verslag deed van zijn bezoek aan een Amsterdams restaurant. De besprekingen van de best gewaardeerde restaurants (9+) zijn opgenomen in deze gastronomische gids. Lekker Amsterdam is dus dé gids voor wie goed wil eten in de stad.

Naast 19 Proefwerken en diverse tekeningen van Peter van Straaten bevat deze editie van Lekker Amsterdam artikelen over kwesties als: kunnen we tafelwater uit de kraan geserveerd krijgen als we dat willen? En bevat het bestelde gerecht wel de ingrediënten die op de menukaart worden vermeld?

Achterin de gids vindt u de beste restaurants van dit moment, overzichtelijk gerubriceerd naar keuken en voorzien van geactualiseerde gegevens. Wie lekker thuis wil koken, kan ‘Van Dams adresjes’ raadplegen: een wegwijzer naar onder meer de beste slagers, traiteurs, kaashandels, bakkers en delicatessenzaken.

Johannes van Dam (1946-2013) was culinair recensent van Het Parool en publiceerde onder meer DeDikkevanDam, Beste Johannes en Koken op Bommelstein.

Nu ook als app beschikbaar!
Altijd en overal de gouden restauranttips van Johannes van Dam bij de hand? Download hier voor slechts € 1,79 de Lekker Amsterdam app voor iPhone of Android en je hebt ruim 275 adressen paraat. Zo vind je altijd een lekkere Italiaan op loopafstand of een restaurant met terras op een mooie zomerse dag. Met een zeer gebruiksvriendelijk zoekmenu vind je makkelijk en snel het restaurant naar je smaak waarvan de kwaliteit verzekerd is.

Klik hier om de app te bestellen


Liefhebbers van dit boek bestelden ook

  Verder verschenen in dit genre

Amsterdam Ceramics Natuurlijk Amsterdam Amsterdam Ceramics Amsterdam onbewolkt kwartetspel
Amsterdam Ceramics
A city’s history and an archaeological ceramics catalogue 1175-2011
  Natuurlijk Amsterdam
18 wandelingen in en rond de stad
  Amsterdam Ceramics
A city’s history and an archaeological ceramics catalogue 1175-2011
  Amsterdam onbewolkt kwartetspel
meer info   meer info   meer info   meer info
 De Wilde Stad: fotograaf Frans Lemmens signeert en op de foto met kat Abatutu

14 maart 2018
Geplaatst: 27-02-2018

Fotograaf Frans Lemmens signeert in de winkel van I AMSTERDAM (achterzijde A'dam Centraal) zijn prachtige fotoboek bij de film De Wilde Stad over de natuur in Amsterdam op 14 maart tussen 14 en 16 uur.lees verder

Parelduikermiddag 17 maart 2018

Natuur en Nescio
Geplaatst: 20-02-2018

Sprekers zijn Lieneke Frerichs over Nescio en zijn liefde voor de natuur en de stad Amsterdam, en Kester Freriks over drie grote natuurliefdes in het landschap van nu: de stilte, de openheid en het duister. Dichter Maartje Smits leest voor uit haar bundel 'Hoe ik een bos begon in mijn badkamer'.

natuur parelduiker nescio wilem van toornlees verder

Coolsingel Rotterdam

Lezingen Paul van de Laar
Geplaatst: 15-11-2017

In het boek Coolsingel brengt Paul van de Laar een ode aan het kloppende hart van Rotterdam. De straat gaat op de schop en dat grijpt hij aan om uit te zoeken waarom Coolsingel zo'n bijzondere straat is.
In het Rotterdam Museum kunt u tot 8 april 2018 naar de gelijknamige tentoonstelling en in de komende maanden zal Van de Laar er ook een aantal lezingen geven.

 lees verder

Ga naar archief