Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

Uitverkocht

ISBN 9789059373303

Share |

160 pagina's, 11 x 20 cm
circa 10 tekeningen van Peter van Straaten
Vormgeving Studio Pollmann

Pers over de gids
'een degelijke, prettig geprijsde en zeer lezenswaardige publicatie. Onmisbaar voor iedereen die lekker (uit) eten wil in de hoofdstad. Alle grote steden verdienen een dergelijk gidsje!' - NBD/Biblion

Lekker Amsterdam 2013

Gastronomische gids
Johannes van Dam

Elke week schreef Johannes van Dam (1946-2013) voor Het Parool een ‘Proefwerk’, waarin hij verslag deed van zijn bezoek aan een Amsterdams restaurant. De besprekingen van de best gewaardeerde restaurants (9+) zijn opgenomen in deze gastronomische gids. Lekker Amsterdam is dus dé gids voor wie goed wil eten in de stad.

Naast 19 Proefwerken en diverse tekeningen van Peter van Straaten bevat deze editie van Lekker Amsterdam artikelen over kwesties als: kunnen we tafelwater uit de kraan geserveerd krijgen als we dat willen? En bevat het bestelde gerecht wel de ingrediënten die op de menukaart worden vermeld?

Achterin de gids vindt u de beste restaurants van dit moment, overzichtelijk gerubriceerd naar keuken en voorzien van geactualiseerde gegevens. Wie lekker thuis wil koken, kan ‘Van Dams adresjes’ raadplegen: een wegwijzer naar onder meer de beste slagers, traiteurs, kaashandels, bakkers en delicatessenzaken.

Johannes van Dam (1946-2013) was culinair recensent van Het Parool en publiceerde onder meer DeDikkevanDam, Beste Johannes en Koken op Bommelstein.

Nu ook als app beschikbaar!
Altijd en overal de gouden restauranttips van Johannes van Dam bij de hand? Download hier voor slechts € 1,79 de Lekker Amsterdam app voor iPhone of Android en je hebt ruim 275 adressen paraat. Zo vind je altijd een lekkere Italiaan op loopafstand of een restaurant met terras op een mooie zomerse dag. Met een zeer gebruiksvriendelijk zoekmenu vind je makkelijk en snel het restaurant naar je smaak waarvan de kwaliteit verzekerd is.

Klik hier om de app te bestellen


Liefhebbers van dit boek bestelden ook

  Verder verschenen in dit genre

Amsterdam Ceramics Amsterdam onbewolkt 2 Cloudless Amsterdam -<br>A City in Motion Ontdek Amsterdam met het Rijksmuseum
Amsterdam Ceramics
A city’s history and an archaeological ceramics catalogue 1175-2011
  Amsterdam onbewolkt 2
  Cloudless Amsterdam -
A City in Motion

  Ontdek Amsterdam met het Rijksmuseum
Twee wandelingen van (ongeveer) 2,5 uur
meer info   meer info   meer info   meer info
 Amsterdam voor het voorbij is

Straatfotografie Dolf Toussaint
Geplaatst: 11-07-2018

Kinderen, kroeggangers en marktkooplui behoren tot de favoriete Amsterdammers van Dolf Toussaint (1924-2017). Vanaf de jaren zestig zwierf hij met zijn camera door de straten van Amsterdam en legde het dagelijks leven vast. Van de Jordaan tot de Albert Cuypmarkt en van Nieuw-West tot aan de Dam. Een selectie van zijn werk is nu te zien in het Stadsarchief Amsterdam. De Amsterdamse foto’s uit de tentoonstelling zijn gebundeld in het gelijknamige boek: Amsterdam voor het voorbij is.lees verder

Saskia van Loenen bij Vogelbescherming

7 juli in Zeist
Geplaatst: 13-06-2018

Zaterdag 7 juli vertelt Saskia van Loenen bij de Vogelbescherming in Zeist over haar (eerste buitenlandse) vogelreis naar de Extremadura.lees verder

Presentaties nieuw deel Joseph Roth

26 en 27 mei
Geplaatst: 18-05-2018

U bent van harte welkom om de presentatie van Spoken in Moskou bij te wonen, op zaterdag 26 mei in de Minard te Gent om 20 uur, op zondag 27 mei in de Brakke Grond te Amsterdam om 16 uur.
Onze gasten zijn Tom LanoyeEls SnickGerda Dendooven (Gent), Piet Van Poucke (Gent), Michel Krielaars (Amsterdam). lees verder

Ga naar archief