Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

Uitverkocht

ISBN 9789059373303

Share |

160 pagina's, 11 x 20 cm
circa 10 tekeningen van Peter van Straaten
Vormgeving Studio Pollmann

Pers over de gids
'een degelijke, prettig geprijsde en zeer lezenswaardige publicatie. Onmisbaar voor iedereen die lekker (uit) eten wil in de hoofdstad. Alle grote steden verdienen een dergelijk gidsje!' - NBD/Biblion

Lekker Amsterdam 2013

Gastronomische gids
Johannes van Dam

Elke week schreef Johannes van Dam (1946-2013) voor Het Parool een ‘Proefwerk’, waarin hij verslag deed van zijn bezoek aan een Amsterdams restaurant. De besprekingen van de best gewaardeerde restaurants (9+) zijn opgenomen in deze gastronomische gids. Lekker Amsterdam is dus dé gids voor wie goed wil eten in de stad.

Naast 19 Proefwerken en diverse tekeningen van Peter van Straaten bevat deze editie van Lekker Amsterdam artikelen over kwesties als: kunnen we tafelwater uit de kraan geserveerd krijgen als we dat willen? En bevat het bestelde gerecht wel de ingrediënten die op de menukaart worden vermeld?

Achterin de gids vindt u de beste restaurants van dit moment, overzichtelijk gerubriceerd naar keuken en voorzien van geactualiseerde gegevens. Wie lekker thuis wil koken, kan ‘Van Dams adresjes’ raadplegen: een wegwijzer naar onder meer de beste slagers, traiteurs, kaashandels, bakkers en delicatessenzaken.

Johannes van Dam (1946-2013) was culinair recensent van Het Parool en publiceerde onder meer DeDikkevanDam, Beste Johannes en Koken op Bommelstein.

Nu ook als app beschikbaar!
Altijd en overal de gouden restauranttips van Johannes van Dam bij de hand? Download hier voor slechts € 1,79 de Lekker Amsterdam app voor iPhone of Android en je hebt ruim 275 adressen paraat. Zo vind je altijd een lekkere Italiaan op loopafstand of een restaurant met terras op een mooie zomerse dag. Met een zeer gebruiksvriendelijk zoekmenu vind je makkelijk en snel het restaurant naar je smaak waarvan de kwaliteit verzekerd is.

Klik hier om de app te bestellen


Liefhebbers van dit boek bestelden ook

  Verder verschenen in dit genre

Amsterdam Ceramics Natuurlijk Amsterdam Amsterdam puzzle Amsterdam!
Amsterdam Ceramics
A city’s history and an archaeological ceramics catalogue 1175-2011
  Natuurlijk Amsterdam
18 wandelingen in en rond de stad
  Amsterdam puzzle
  Amsterdam!
Oude foto's 1947-1970
meer info   meer info   meer info   meer info
 Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief