Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

Uitverkocht

ISBN 9789059373303

Share |

160 pagina's, 11 x 20 cm
circa 10 tekeningen van Peter van Straaten
Vormgeving Studio Pollmann

Pers over de gids
'een degelijke, prettig geprijsde en zeer lezenswaardige publicatie. Onmisbaar voor iedereen die lekker (uit) eten wil in de hoofdstad. Alle grote steden verdienen een dergelijk gidsje!' - NBD/Biblion

Lekker Amsterdam 2013

Gastronomische gids
Johannes van Dam

Elke week schreef Johannes van Dam (1946-2013) voor Het Parool een ‘Proefwerk’, waarin hij verslag deed van zijn bezoek aan een Amsterdams restaurant. De besprekingen van de best gewaardeerde restaurants (9+) zijn opgenomen in deze gastronomische gids. Lekker Amsterdam is dus dé gids voor wie goed wil eten in de stad.

Naast 19 Proefwerken en diverse tekeningen van Peter van Straaten bevat deze editie van Lekker Amsterdam artikelen over kwesties als: kunnen we tafelwater uit de kraan geserveerd krijgen als we dat willen? En bevat het bestelde gerecht wel de ingrediënten die op de menukaart worden vermeld?

Achterin de gids vindt u de beste restaurants van dit moment, overzichtelijk gerubriceerd naar keuken en voorzien van geactualiseerde gegevens. Wie lekker thuis wil koken, kan ‘Van Dams adresjes’ raadplegen: een wegwijzer naar onder meer de beste slagers, traiteurs, kaashandels, bakkers en delicatessenzaken.

Johannes van Dam (1946-2013) was culinair recensent van Het Parool en publiceerde onder meer DeDikkevanDam, Beste Johannes en Koken op Bommelstein.

Nu ook als app beschikbaar!
Altijd en overal de gouden restauranttips van Johannes van Dam bij de hand? Download hier voor slechts € 1,79 de Lekker Amsterdam app voor iPhone of Android en je hebt ruim 275 adressen paraat. Zo vind je altijd een lekkere Italiaan op loopafstand of een restaurant met terras op een mooie zomerse dag. Met een zeer gebruiksvriendelijk zoekmenu vind je makkelijk en snel het restaurant naar je smaak waarvan de kwaliteit verzekerd is.

Klik hier om de app te bestellen


Liefhebbers van dit boek bestelden ook

  Verder verschenen in dit genre

Amsterdam Ceramics Amsterdam onbewolkt 2 De grote Amsterdam onbewolkt De wereld aan de Amsterdamse grachten
Amsterdam Ceramics
A city’s history and an archaeological ceramics catalogue 1175-2011
  Amsterdam onbewolkt 2
  De grote Amsterdam onbewolkt
  De wereld aan de Amsterdamse grachten
meer info   meer info   meer info   meer info
 Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 lees verder

Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond

zaterdag 27 mei, 16:00 uur
Geplaatst: 16-05-2017

Op de 78e sterfdag van Joseph Roth presenteren wij nieuwe vertalingen van zijn werk door Els Snick. In 'In het land van de eeuwige zomer' portretteert Roth Frankrijk en de Fransen in talloze reportages, brieven en essays.

De boekpresentatie zal plaatsvinden in De Brakke Grond. M.m.v. Els Snick, Bart van Loo en Ilse Lazaroms. Met muziek van Stan Maris en Emile Van Helleputte. 


Een Franse middag met Joseph Roth in De Brakke Grond
lees verder

Ga naar archief