Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

ISBN 9789059373013

€ 7,50

Share |

48 pagina's

U kunt zich hier aanmelden als lid van het Genootschap Amstelodamum. U ontvangt dan voor
€ 50,- ieder jaar vier keer een maandblad en eenmaal een Jaarboek (224 pag), waarover u hier meer informatie vindt. U kunt Amstelodamum ook digitaal lezen, een abonnement is € 35,-, studenten betalen € 15,-

U kunt zich ook schriftelijk aanmelden:

Genootschap Amstelodamum
Antwoordnummer 10016 
2400 VB  Alphen aan den Rijn
(postzegel niet nodig)

Meer informatie vindt u op www.amstelodamum.nl

Amstelodamum 2011/3 juli-sept

Maandblad voor de kennis van Amsterdam


In Maandblad 3/2011 schrijft Sabine Craft-Giepmans over haar onderzoek naar de zeventiende-eeuwse musicus Nicolaes Lossy. Zij ontdekte een portret van hem en zijn vrouw en verdiepte zich in deze relatief onbekende figuur, die onder andere organist was van de Nieuwe Kerk.

Boudewijn Bakker schrijft over Piet Mondriaan en diens 'Bomen bij Landzicht aan het Gein', een gouache van bomenpartij aan het water. Dit fraaie kunstwerk is onlangs in bezit gekomen van het Stadsarchief Amsterdam. Bakker beschrijft in zijn artikel de ideeënwereld van Mondriaan in zijn vroege Amsterdamse jaren.

Margreet van der Hut publiceert in dit Maandblad een artikel over de relaties die de Amsterdamse schilder Barend Graat (1628-1709) onderhield in toneelkringen. Zo maakte Graat een unieke illustratie van de laatste scène uit het blijspel Veranderlyk Geval, of Stantvastige Liefde, dat in 1663 in de Amsterdamse Schouwburg in première ging.

Het Vondelpark kort na de opening wordt beschreven door Hanneke Schreiber aan de hand van een serie tekeningen van Willem Hekking uit 1866 en foto’s van Pieter Oosterhuis uit 1867.


Verder verschenen in dit genre

Amstelodamum 2014/1  jan-maart Amstelodamum 2014/2 april-juni Amstelodamum 2015/4 okt-dec Amstelodamum 2016/4 okt-dec
Amstelodamum 2014/1 jan-maart
Maandblad voor de kennis van Amsterdam
  Amstelodamum 2014/2 april-juni
Maandblad voor de kennis van Amsterdam
  Amstelodamum 2015/4 okt-dec
Maandblad voor de kennis van Amsterdam
  Amstelodamum 2016/4 okt-dec
Maandblad voor de kennis van Amsterdam
meer info   meer info   meer info   meer info
 Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief