Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

ISBN 9789059372382

€ 7,50

Share |

48 blz., deels in kleur

U kunt zich hier aanmelden als lid van het Genootschap Amstelodamum. U ontvangt dan voor
€ 50,- ieder jaar vier keer een maandblad en eenmaal een Jaarboek (224 pag), waarover u hier meer informatie vindt. U kunt Amstelodamum ook digitaal lezen, een abonnement is € 35,-, studenten betalen € 15,-

U kunt zich ook schriftelijk aanmelden:

Genootschap Amstelodamum
Antwoordnummer 10016 
2400 VB  Alphen aan den Rijn
(postzegel niet nodig)

Meer informatie vindt u op www.amstelodamum.nl

Amstelodamum 2009/4 oktober-december

Maandblad voor de kennis van Amsterdam


In deze editie van het maandblad: 

Wouter Kloek over een late Juffrouw Van Eeghen en een vroege Christiaan Andriessen.
Odette Vlessing over twee bijzondere klanten van de 400 jaar geleden opgerichte Wisselbank: Baruch Spinoza en Francisco Lopes Suasso.
Margriet de Roever over het leven van Grietje Dircks alias Margrieta van Varick, die opgroeide op de Prinsengracht, jarenlang in Indië woonde en uiteindelijk in 1695 overleed in Brooklyn.
Diederick Wildeman onderzoekt de topografie van de zeventiende-eeuwse prent het Afloopen van een schip door Reinier Nooms, alias Zeeman. Op de achtergrond lijkt het pakhuis van de West-Indische Compagnie op Rapenburg zichtbaar, maar zijn de stadswal en de molen ook op de plattegrond terug te vinden?
Norbert E. Middelkoop heeft in een notitie uit 1592 gegevens gevonden over de Dolhuisloterij in dat jaar, die is afgebeeld op een opvallend schilderij van Gillis Coignets.

 


Verder verschenen in dit genre

Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2013 Amstelodamum 2012/2 apr-juni Amstelodamum 2016 / 3 juli-sept Amstelodamum 2011/2 april-juni
Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2013
105de Jaarboek Genootschap
  Amstelodamum 2012/2 apr-juni
Maandblad voor de kennis van Amsterdam
  Amstelodamum 2016 / 3 juli-sept
Maandblad voor de kennis van Amsterdam
  Amstelodamum 2011/2 april-juni
Maandblad voor de kennis van Amsterdam
meer info   meer info   meer info   meer info
 Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Amsterdam voor het voorbij is

Straatfotografie Dolf Toussaint
Geplaatst: 11-07-2018

Kinderen, kroeggangers en marktkooplui behoren tot de favoriete Amsterdammers van Dolf Toussaint (1924-2017). Vanaf de jaren zestig zwierf hij met zijn camera door de straten van Amsterdam en legde het dagelijks leven vast. Van de Jordaan tot de Albert Cuypmarkt en van Nieuw-West tot aan de Dam. Een selectie van zijn werk is nu te zien in het Stadsarchief Amsterdam. De Amsterdamse foto’s uit de tentoonstelling zijn gebundeld in het gelijknamige boek: Amsterdam voor het voorbij is.lees verder

Ga naar archief