Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

inkijkexemplaar

ISBN 9789059372023

niet meer leverbaar

Share |

192 pagina's
170 kleurenfoto's
Ontwerp Judith van den Bos

Tevens in deze serie:
Amsterdam onbewolkt 1 (uitverkocht)
Amsterdam onbewolkt 2 (uitverkocht)
Amsterdam onbewolkt 3 (uitverkocht)
Amsterdam onbewolkt kwartet
Amsterdam onbewolkt - Stad in beweging
Cloudless Amsterdam - A City in Motion
De Wadden onbewolkt
Groningen onbewolkt

Amsterdam onbewolkt 4

Peter Elenbaas & Lambiek Berends

Fotograaf Peter Elenbaas en journalist Lambiek Berends maakten in de zomer van 2008 weer vele vluchten boven Amsterdam voor een nieuwe luchtfotoserie in Het Parool. Die serie is wederom bekroond met een fotoboek in de succesreeks Amsterdam onbewolkt.

Aan de hand van de luchtfoto’s wordt in dit boek de ontwikkeling van de stad geschetst, vanaf haar ontstaan rond ‘de Plaats’ (de Dam) tot aan de huidige uitbreidingen, zoals IJburg en de Zuidas.
Amsterdam groeide in de loop van acht eeuwen door opeenvolgende uitbreidingsplannen, waarna in de diverse stadswijken weer vernieuwingen en aanpassingen zijn uitgevoerd. Elenbaas en Berends volgen de ontwikkelingen en traceren de sporen van het verleden. Dit boek brengt ons onder meer in de Westelijke Tuinsteden en de Bijlmer, in het stadshart en op voormalige haven- en industrieterreinen.


Foto's Peter Elenbaas


Liefhebbers van dit boek bestelden ook

 
Zilverstad Amsterdam onbewolkt 2
Zilverstad
Srebrenica 15 jaar later
  Amsterdam onbewolkt 2
   
meer info   meer info    
 Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Amsterdam voor het voorbij is

Straatfotografie Dolf Toussaint
Geplaatst: 11-07-2018

Kinderen, kroeggangers en marktkooplui behoren tot de favoriete Amsterdammers van Dolf Toussaint (1924-2017). Vanaf de jaren zestig zwierf hij met zijn camera door de straten van Amsterdam en legde het dagelijks leven vast. Van de Jordaan tot de Albert Cuypmarkt en van Nieuw-West tot aan de Dam. Een selectie van zijn werk is nu te zien in het Stadsarchief Amsterdam. De Amsterdamse foto’s uit de tentoonstelling zijn gebundeld in het gelijknamige boek: Amsterdam voor het voorbij is.lees verder

Saskia van Loenen bij Vogelbescherming

7 juli in Zeist
Geplaatst: 13-06-2018

Zaterdag 7 juli vertelt Saskia van Loenen bij de Vogelbescherming in Zeist over haar (eerste buitenlandse) vogelreis naar de Extremadura.lees verder

Ga naar archief