Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

niet meer leverbaar

Share |

Mapje met 8 dubbele kaarten met envelop van 8 bekende fotografen

Ontwerp Marjan Gerritse

 

Amsterdam 8 kaarten met envelopZe publiceerden eerder in fotoboeken, tijdschriften en kranten en nu zijn ze bijeengebracht in een mapje met prachtige Amsterdamse ansichtkaarten: Eddy Posthuma de Boer, Kors van Bennekom, Wim Ruigrok, Cas Oorthuys, Bart Sorgedrager, Thomas Schlijper, Peter Elenbaas en Sandesh Bhugaloo. Wat deze fotografen gemeen hebben naast het feit dat ze 'hun Amsterdam' vastlegden, is dat hun werk eerder werd afgebeeld in uitgaven van uitgeverij Bas Lubberhuizen.

Handstand in de Van Speijkstraat bij de Admiraal de Ruijterweg, 1956.
Foto: Eddy Posthuma de Boer

Verkeersongeval Beursplein, 1957. Foto: Kors van Bennekom

Oranjeslingers verdringen in april 2007 de spandoeken voor de inburgeringscampagne. Foto: Sandesh BhugalooFietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief