Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

Uitverkocht inkijkexemplaar

ISBN 9789059371859

Share |

104 blz.

Bevat circa 30 foto's

 

Ik & de majesteit

Herinneringen aan Wilhelmina, Juliana en Beatrix
Paul Arnoldussen en Ellen Grabowsky

Wie als kind ooit uitverkoren was om de koningin een bosje bloemen te overhandigen tijdens een bezoek aan een school of dierentuin, kan zich dat vele jaren later nog moeiteloos herinneren. Het kledingstuk dat voor de gelegenheid werd uitgekozen, de instructies die vooraf werden doorgenomen en vooral de ouders of leraren die op waren van de zenuwen.
De oproep van Het Parool en het Stadsarchief Amsterdam om herinneringen in te sturen aan ontmoetingen met de koningin, leverde vele bijzondere reacties op. De mooiste en ontroerendste daarvan zijn gebundeld in dit boekje. We maken de drie vorstinnen – Wilhelmina, Juliana en Beatrix – mee tijdens jubilea, openingen en onthullingen, maar ook tijdens bezoek bij mensen thuis, of gewoon op straat of in een winkel. Zelfs een enkele republikein ontkwam niet aan de koninklijke charmes. ‘De koningin had exclusief naar ons persoonlijk gezwaaid. En nog steeds, na al die jaren, krijg ik weer hetzelfde blije en trotse gevoel van toen als ik daaraan terugdenk. Begrijpt u dat nou?’

Liefhebbers van dit boek bestelden ook

  Verder verschenen in dit genre

Amsterdam onbewolkt 3 Ochenebbisj Een man als Daan Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2009
Amsterdam onbewolkt 3
  Ochenebbisj
Verhalen en geintjes over het Amsterdamse getto (1870-1925)
  Een man als Daan
  Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2009
101ste Jaarboek van het Genootschap Amstelodamum
meer info   meer info   meer info   meer info
 Coolsingel Rotterdam

Lezingen Paul van de Laar
Geplaatst: 15-11-2017

In het boek Coolsingel brengt Paul van de Laar een ode aan het kloppende hart van Rotterdam. De straat gaat op de schop en dat grijpt hij aan om uit te zoeken waarom Coolsingel zo'n bijzondere straat is.
In het Rotterdam Museum kunt u tot 8 april 2018 naar de gelijknamige tentoonstelling en in de komende maanden zal Van de Laar er ook een aantal lezingen geven, te beginnen op zondag 19 november. Het onderwerp is dan de Zandstraatbuurt.

 lees verder

Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 lees verder

Ga naar archief