Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

Uitverkocht inkijkexemplaar

ISBN 9789059371859

Share |

104 blz.

Bevat circa 30 foto's

 

Ik & de majesteit

Herinneringen aan Wilhelmina, Juliana en Beatrix
Paul Arnoldussen en Ellen Grabowsky

Wie als kind ooit uitverkoren was om de koningin een bosje bloemen te overhandigen tijdens een bezoek aan een school of dierentuin, kan zich dat vele jaren later nog moeiteloos herinneren. Het kledingstuk dat voor de gelegenheid werd uitgekozen, de instructies die vooraf werden doorgenomen en vooral de ouders of leraren die op waren van de zenuwen.
De oproep van Het Parool en het Stadsarchief Amsterdam om herinneringen in te sturen aan ontmoetingen met de koningin, leverde vele bijzondere reacties op. De mooiste en ontroerendste daarvan zijn gebundeld in dit boekje. We maken de drie vorstinnen – Wilhelmina, Juliana en Beatrix – mee tijdens jubilea, openingen en onthullingen, maar ook tijdens bezoek bij mensen thuis, of gewoon op straat of in een winkel. Zelfs een enkele republikein ontkwam niet aan de koninklijke charmes. ‘De koningin had exclusief naar ons persoonlijk gezwaaid. En nog steeds, na al die jaren, krijg ik weer hetzelfde blije en trotse gevoel van toen als ik daaraan terugdenk. Begrijpt u dat nou?’

Liefhebbers van dit boek bestelden ook

  Verder verschenen in dit genre

Amsterdam onbewolkt 3 Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2009 Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2010 Gerard Heineken
Amsterdam onbewolkt 3
  Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2009
101ste Jaarboek van het Genootschap Amstelodamum
  Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2010
102de jaarboek van het Genootschap Amstelodamum
  Gerard Heineken
De man, de stad en het bier
meer info   meer info   meer info   meer info
 Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief