Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

Uitverkocht inkijkexemplaar

ISBN 9789059371859

Share |

104 blz.

Bevat circa 30 foto's

 

Ik & de majesteit

Herinneringen aan Wilhelmina, Juliana en Beatrix
Paul Arnoldussen en Ellen Grabowsky

Wie als kind ooit uitverkoren was om de koningin een bosje bloemen te overhandigen tijdens een bezoek aan een school of dierentuin, kan zich dat vele jaren later nog moeiteloos herinneren. Het kledingstuk dat voor de gelegenheid werd uitgekozen, de instructies die vooraf werden doorgenomen en vooral de ouders of leraren die op waren van de zenuwen.
De oproep van Het Parool en het Stadsarchief Amsterdam om herinneringen in te sturen aan ontmoetingen met de koningin, leverde vele bijzondere reacties op. De mooiste en ontroerendste daarvan zijn gebundeld in dit boekje. We maken de drie vorstinnen – Wilhelmina, Juliana en Beatrix – mee tijdens jubilea, openingen en onthullingen, maar ook tijdens bezoek bij mensen thuis, of gewoon op straat of in een winkel. Zelfs een enkele republikein ontkwam niet aan de koninklijke charmes. ‘De koningin had exclusief naar ons persoonlijk gezwaaid. En nog steeds, na al die jaren, krijg ik weer hetzelfde blije en trotse gevoel van toen als ik daaraan terugdenk. Begrijpt u dat nou?’

Liefhebbers van dit boek bestelden ook

  Verder verschenen in dit genre

Amsterdam onbewolkt 3 Een man als Daan Amsterdam Canals: World Heritage De oorlogsdagboeken van Louis Barthas 1914-1918
Amsterdam onbewolkt 3
  Een man als Daan
  Amsterdam Canals: World Heritage
  De oorlogsdagboeken van Louis Barthas 1914-1918
Zesde druk
meer info   meer info   meer info   meer info
 Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Amsterdam voor het voorbij is

Straatfotografie Dolf Toussaint
Geplaatst: 11-07-2018

Kinderen, kroeggangers en marktkooplui behoren tot de favoriete Amsterdammers van Dolf Toussaint (1924-2017). Vanaf de jaren zestig zwierf hij met zijn camera door de straten van Amsterdam en legde het dagelijks leven vast. Van de Jordaan tot de Albert Cuypmarkt en van Nieuw-West tot aan de Dam. Een selectie van zijn werk is nu te zien in het Stadsarchief Amsterdam. De Amsterdamse foto’s uit de tentoonstelling zijn gebundeld in het gelijknamige boek: Amsterdam voor het voorbij is.lees verder

Ga naar archief