Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

inkijkexemplaar

ISBN 9789059371002

Uitverkocht

Share |

264 pagina’s
geïllustreerd
gebonden met stofomslag 
vormgeving omslag Marjan Gerritse, binnenwerk Michiel Niesen

Zie ook het Nos Journaal en het artikel in het Nederlands Dagblad.

Twee broers, drie levens. Henri & Anton Pieck

Paul Arnoldussen & Hans Olink

Een opmerkelijke biografie van de tweelingtekenaars Henri en Anton Pieck. De een was de befaamde tekenaar en inspirator van De Efteling, de ander een flamboyante artiest die geheim agent voor de Russen werd.

Ze waren één in hun hang naar romantiek. Waar Anton zich verschanste in het verleden, zocht Henri het in de communistische utopie. In hun jeugd waren de tweelingbroers onafscheidelijk. Ze groeiden op in het winderige Den Helder en deelden hun liefde voor tekenen. Eenmaal volwassen gingen ze ieder hun eigen weg. Terwijl Anton veertig tobberige jaren doorbracht als docent op het Kennemer Lyceum, betrad Henri de wereld van de spionage. Hij was een van Stalins waardevolste agenten en wist door te dringen tot het ministerie van Buitenlandse Zaken in Londen. Na de oorlog oogstte Anton grote successen, terwijl zijn broer Henri vreesde, zoals zovele collega’s, door de Sovjet-Unie te worden vermoord.

Paul Arnoldussen is journalist bij Het Parool. Hij publiceerde o.m. Rue d’Amsterdam en is redacteur van de Bibliotheek van Amsterdamse herinneringen. Hans Olink is radiojournalist bij het geschiedenisprogramma OVT en publiceerde onder meer In strijd met de waarheid en Red Flag Eddy.

'Een doorwrocht dubbelportret... Tientallen studies en artikelen zijn geraadpleegd, twintig vrienden en familieleden ondervraagd, alle belangrijke archieven doorgenomen. De bronnen zijn onverdacht en rijk aangeboord. Er staan prachtige jeugdherinneringen in... De verrassing van het boek ligt bij de nieuwe waardering van Henri Pieck.' - Noord-Hollands DagbladCoolsingel Rotterdam

Lezingen Paul van de Laar
Geplaatst: 15-11-2017

In het boek Coolsingel brengt Paul van de Laar een ode aan het kloppende hart van Rotterdam. De straat gaat op de schop en dat grijpt hij aan om uit te zoeken waarom Coolsingel zo'n bijzondere straat is.
In het Rotterdam Museum kunt u tot 8 april 2018 naar de gelijknamige tentoonstelling en in de komende maanden zal Van de Laar er ook een aantal lezingen geven, te beginnen op zondag 19 november. Het onderwerp is dan de Zandstraatbuurt.

 lees verder

Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 lees verder

Ga naar archief