Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

ISBN 9789059371224

Bestellen niet mogelijk

Share |

176 pagina's
geïllustreerd
genaaid gebrocheerd
vormgeving Piet Gerards Ontwerpers
zetwerk Michiel Niesen

Nagelaten documenten

F. Bordewijk

De Parelduikerreeks 2

De persoon van de schrijver, of van welke andere kunstenaar ook, komt er niet op aan. Hij is een doodgewoon mens die in de grote massa ondergaat, vond Bordewijk. Vanuit die gedachte bleef zijn archief gesloten. Maar ruim veertig jaar na zijn dood besloot zijn schoondochter Gunilla Bordewijk-Ingelsson zijn archief openbaar te maken.

In De Parelduiker verscheen in 2005 een eerste, kleine selectie uit Bordewijks archief. We leren Bordewijk persoonlijk kennen: gereserveerd en afgewogen als altijd, maar ook geestig, gevoelig en medemenselijk. In dit boek van 176 pagina’s, het tweede deel in De Parelduikerreeks, vindt u een ruime keuze uit zijn (naoorlogse) brieven, aangevuld met literaire geschriften die om wat voor reden dan ook niet in het Verzameld werk zijn opgenomen.

U kunt intekenen op de gehele reeks. Abonnees op De Parelduiker krijgen € 2,90 korting op elk deel. Stuurt u een mail naar verkoop@lubberhuizen.nl.

De Parelduikerreeks
Deel 1: J.C. Bloem, meester-dichter
Deel 3: Een dandy in de Oriënt, Louis Couperus in Afrika
Deel 4: Wie was Hans Boslowits? Gerard Reves debuut ontrafeld

Kijk op Youtube naar de uitreiking van de P.C. Hooftprijs 1953 aan F. Bordewijk, of hier naar Ko van Dijk in Karakter.

In de media
'Zeer fraai zijn de nog nooit gebundelde stukken over Lodeizen en Van Eeden, pleidooien voor compacte vreemdheid en betekenisvolle details, die evenveel zeggen over zijn eigen werk. Dat is de verdienste van deze documenten, de wolkjes stoom vanonder het deksel dat zo zelden van de ketel ging: dat ze naar de boeken doen terugverlangen.' Arjan Peters in de Volkskrant

Zie onder meer de boekenpagina van de VPRO en over de publicatie in De Parelduiker nrc.nl


Liefhebbers van dit boek bestelden ook

 
Van een liefde die vriendschap bleef J.C. Bloem
Van een liefde die vriendschap bleef
Briefwisseling tussen J. Slauerhoff en Heleen Hille Ris Lambers 1927-1936
  J.C. Bloem
Meester-dichter
   
meer info   meer info    
 



Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! 



lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uur



lees verder

Ga naar archief