Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

ISBN 9789059371354

niet meer leverbaar

Share |

248 pagina's
ca. 80 illustraties
grafisch ontwerp Piet Gerards Ontwerpers

Amsterdamse zaken

De rechtbank en de stad
Ton van den Brandt

Aan de hand van interessante, vermakelijke, verbazingwekkende of indrukwekkende uitspraken en niet eerder gepubliceerd archiefmateriaal beschrijft mr. Ton van den Brandt de roerige geschiedenis van de rechtbank van Amsterdam. Maatschappelijke ontwikkelingen vinden hun weerslag in de rechtspraak, maar na hoeveel tijd en op welke manier?

In deze geïllustreerde uitgave komen diverse belangwekkende vragen aan de orde, die zowel specifiek zijn voor Amsterdam als voor elke rechtbank, zoals: hoe tijdgebonden is de rechtspraak? Oefent de rechtbank invloed uit op de samenleving? Wat zijn de gevolgen van de toenemende invloed van de politiek? Welke ontwikkelingen maakt de rechtbank door?

In een lezenswaardige, toegankelijke stijl schetst de auteur driekwart eeuw van veranderingen in maatschappij en rechtspraak. Spraakmakende zaken passeren de revue – zoals het Jordaanoproer, de speciale oorlogsverordeningen, meestervervalser Van Meegeren, het ‘ezelsproces’ van Gerard Reve, de Provo-acties, de krakersrellen, recente zaken als de beursfraude en het Hakkelaarproces – maar ook minder bekende, zij het juridisch zeer belangwekkende uitspraken.

Ton van den Brandt is jurist en publicist.Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Amsterdam voor het voorbij is

Straatfotografie Dolf Toussaint
Geplaatst: 11-07-2018

Kinderen, kroeggangers en marktkooplui behoren tot de favoriete Amsterdammers van Dolf Toussaint (1924-2017). Vanaf de jaren zestig zwierf hij met zijn camera door de straten van Amsterdam en legde het dagelijks leven vast. Van de Jordaan tot de Albert Cuypmarkt en van Nieuw-West tot aan de Dam. Een selectie van zijn werk is nu te zien in het Stadsarchief Amsterdam. De Amsterdamse foto’s uit de tentoonstelling zijn gebundeld in het gelijknamige boek: Amsterdam voor het voorbij is.lees verder

Saskia van Loenen bij Vogelbescherming

7 juli in Zeist
Geplaatst: 13-06-2018

Zaterdag 7 juli vertelt Saskia van Loenen bij de Vogelbescherming in Zeist over haar (eerste buitenlandse) vogelreis naar de Extremadura.lees verder

Ga naar archief