Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

ISBN 9789059371286

Bestellen is niet mogelijk

Share |

Uitgave van Spaarnestad Photo, distributie Uitgeverij Bas Lubberhuizen

'Zeer interessant uit het oogpunt van recente geschiedenis en de geschiedenis van de fotografie.' NBD

128 pagina's
gebonden
duotoon
16,5 x 24,5 cm
vormgeving Floor Koomen

Wiel van der Randen

Bescheiden camera, moderne blik
Carla van der Stap & Frido Troost

Tussen 1934 en zijn overlijden in 1949 maakte fotojournalist Wiel van der Randen zeer veel prachtige reportages voor o.m. de Katholieke Illustratie en Panorama.

Van der Randen gebruikte als een van de eerste fotojournalisten een Leica kleinbeeldcamera waarmee hij dynamiek en vaart aan zijn foto’s wist te geven. Het resultaat is een oeuvre met levendige reportages van de meest uiteenlopende Nederlandse onderwerpen: de Diamantbeurs, het leger, Schiphol, het katholieke zuiden, het Jordaanoproer en de schietpartij op de Dam (7 mei 1945). Hij fotografeerde de bevrijdingsfeesten, bedrijfstakken als luchtvaart en eierenbranche en was kind aan huis in de high-societykringen. Daarnaast maakte Van der Randen alledaagse reportages zoals de serie Stad en Land, over dorpen en steden in Nederland, met als aangrijpend hoogtepunt het weerzien met zijn verwoeste geboortestad Venlo na de bevrijding.Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief