Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

ISBN 9789059370913

niet meer leverbaar

Share |

foto's van o.a. Thomas Schlijper en Ronald Troostwijk

176 pagina's
ca. 120 illustraties
fullcolour, hardcover, ingenaaid
vormgeving Studio Paul C. Pollmann

100 jaar Albert Cuyp Markt

Marcella van der Weg & Maria Douwes

De Albert Cuyp viert een groots eeuwfeest. Er komt een zangfestival, een standwerkerswedstrijd voor kinderen én een rijk geïllustreerd boek over de geschiedenis van en met vele verhalen over de markt en haar kooplieden.

 

Op 7 juli 1905 is het honderd jaar geleden dat de Amsterdamse gemeenteraad besloot in de Albert Cuypstraat standplaatsen beschikbaar te stellen aan venters met handkarren. De eerste jaren is het vooral een markt op de drukke zaterdagavond. De Cuyp groeide al snel uit tot een populaire dagmarkt, waar – soms letterlijk – om een plaatsje werd (en wordt) gevochten. Al voor de Tweede Wereldoorlog was ze de grootste van de stad en inmiddels is de ‘Albert Kjoep’ tot ver over de landsgrenzen bekend.

 Marcella van der Weg is journaliste. Zij schrijft o.m. voor Het Parool en Ons Amsterdam. Maria Douwes is communicatieadviseur bij stadsdeel Amsterdam Oud Zuid en actief betrokken bij de organisatie van het eeuwfeest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 16 juni 2005 bracht koningin Beatrix samen met Job Cohen een onaangekondigd bezoek aan de Albert Cuypmarkt. Van de eigenaar van het Koffiehuis kreeg zij daar het boek 100 jaar Albert Cuyp Markt uitgereikt.

 

 

 Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief