Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

ISBN 9789059370449

niet meer leverbaar

Share |

Uitverkocht

Met medewerking van Eric Fokke
152 pagina's
geïllustreerd
paperback
vormgeving Underware

Pers:
'Aanbevolen als welkomstgeschenk voor alle IJburgers.' Op lemen voeten

Diemerzeedijk

Zand erover
Joris Weitjens & Martin Melchers

Met de komst van de nieuwe Amsterdamse woonwijk IJburg staat de Diemerzeedijk weer volop in de belangstelling. Veel mensen kennen de dijk nog als vuilstortplaats, later als gebied vol slangen waar gejaagd werd en van het referendum. Nu is de vuilstortplaats afgedekt en is er keurig park aangelegd, dat 5 juni 2004 officieel wordt geopend. Het verhaal van dit gebied, met zijn lange en veelbewogen verleden, wordt verteld in een rijk geïllustreerde uitgave.

In de tijd van de Zuiderzee werd de Diemerzeedijk vele malen door stormvloed doorbroken en was hij getuige van bloedige zeeslagen. Maar de dijk was ook een toevluchtsoord voor de Amsterdamse burgers die er rust en natuur vonden.
In de jaren vijftig werd de dijk met toestemming van de overheid gebruikt als stort- en verbrandingsplaats voor giftig en chemisch afval. Na sluiting in de jaren tachtig was het gebied voor het publiek verboden terrein, waardoor deze 'buitenplaats' opnieuw de kans greep zich te ontwikkelen tot een spectaculair natuurgebied.

Diemerzeedijk. Zand erover verhaalt de opkomst, val en wonderlijke wederopstanding van de Diemerzeedijk. Historische feiten worden afgewisseld door persoonlijke herinneringen en beschrijvingen van de verrassend afwisselende natuur. Hierdoor ontstaat een levendig beeld van dit deel van Amsterdam, waar inmiddels na een grondige sanering een openbaar stadspark is aangelegd.

Joris Weitjens is publicist en karpervisser, Martin Melchers is stadsecoloog.Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief