Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

ISBN 9789059370784

niet meer leverbaar

Share |

 

 

'In het rijk en fraai geïllustreerde werkje opent de stadsbioloog op een aanstekelijke, humoristische manier de ogen van de verstokte stedeling voor de natuur om hem heen. [...] Het beroep van stadsbioloog Daalder moet wel boeiend zijn, getuige de prachtige en verrassende dingen die hij in Amsterdam is tegengekomen. En getuige dit plaatje van het boek.' de Volkskrant

 

'Daalder geeft de lezer met humor zijn persoonlijke kijk mee op de relatie tussen mensen en dier door de eeuwen heen, en dat zal voor velen tot soms verrassende en nieuwe inzichten leiden. [...] Het boek staat bol van heerlijke anekdotes, boeiende wetenswaardigheden en Daalders interessante visie op de verhouding tussen mens en dier. En aangezien die al zo lang, zo innig is, kan het niet anders of er vindt een stormloop plaats op het Amsterdams Historisch Museum en de boekhandel.' Amsterdams Stadsblad

160 pagina's
geïllustreerd met ca. 120 afbeeldingen
fullcolour
hardcover
vormgeving Annelies Frölke

 

Stadse beesten

Een dierengeschiedenis
Remco Daalder

Stadse beesten begint 130.000 jaar geleden en eindigt met de aanleg van IJburg; het schetst een beeld van de rijke, stenen biotoop die de stad is.

In het gebied dat later Amsterdam zou worden, leefden ooit bosolifanten, holenleeuwen en nijlpaarden. Rond het jaar 1000 woonden pioniers tussen de wolven, otters, zeerarenden en edelherten. De dierenwereld veranderde radicaal toen die mensen Amsterdam gingen bouwen. De stad stootte sommige dieren af en trok andere aan. Gierzwaluwen en rotsduiven vestigden zich en zwarte en bruine ratten arriveerden met schepen uit de Oost. Zij hadden gezelschap van de werkezels van de mens: paarden bemanden de trams en werden gebruikt om opstandige menigten uiteen te drijven; de wolf, die in zijn wilde staat nooit mensen aanvalt, werd omgevormd tot een kuitenbijtend keffertje. Uiteindelijk ontstond een opmerkelijk rijke stadsdierenwereld.

Remco Daalder is stadsbioloog. In 2003 publiceerde hij Baltsen tussen baksteen, een bundeling van zijn de leukste, mooiste en meest verrassende columns. In 2008 verscheen van hem de punkroman Grafherrie.

 

 Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief