Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

ISBN 9789059372504

niet meer leverbaar

Share |

144 pagina’s
22 x 25 cm
geïllustreerd
genaaid gebrocheerde paperback met flappen
vormgeving Peter Kingma / Joseph Plateau

De metamorfose van De Baarsjes

Luit Tabak (tekst) en Bart Sorgedrager (foto's)

De Baarsjes is een unieke wijk in Amsterdam-West, grotendeels gebouwd tussen 1920-1940. Dankzij een hechte samenwerking tussen bekende architecten als Hendrik Berlage en bevlogen stadsbestuurders als Floor Wibaut verrees een arbeiderswijk met monumentale allure.
In de jaren zeventig en tachtig verloederde de wijk en kregen criminelen en drugsverslaafden er de overhand. De afgelopen 25 jaar is hard geknokt door bewoners en bestuurders om de buurt in haar oude glorie te herstellen. Dankzij die inspanningen is De Baarsjes weer een veilige en leefbare wijk geworden, die wat criminaliteit niet meer uitsteekt boven andere Amsterdamse wijken. Dit boek beschrijft de achtergronden van de ontstaansgeschiedenis, het verval en de wederopbouw van De Baarsjes. Het boek is gemaakt in opdracht van stadsdeel De Baarsjes.

Luit Tabak is sociaal-psycholoog en journalist, ze woonde van 1984 tot 2005 in De Baarsjes.
Bart Sorgedrager is documentair fotograaf en maakte vele stadsreportages.
 


Liefhebbers van dit boek bestelden ook

 
Feestelijk Amsterdam Op pad met Rembrandt
Feestelijk Amsterdam
Plekken van ontspanning en vermaak
  Op pad met Rembrandt
In en rond Amsterdam
   
meer info   meer info    
 Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief