Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

bestellen

ISBN 9789059373365

24,95

Share |

240 pagina's
ca. 30 afbeeldingen
paperback
vormgeving Gijs Sierman

Bekijk de website van Wim de Wagt over dit project.

Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Jeroen Krabbé, die daarna een bewogen toespraak hield.

De kunst van het herinneren

Een reis langs de verbeelding van verdriet en schoonheid
Wim de Wagt

Wim de Wagt reist van Amsterdam naar New York, Lübeck, Bonn en Cape Cod op zoek naar onverwachte verbanden tussen kunst en geschiedenis, tussen persoonlijke ervaringen en grote historische gebeurtenissen.

Het Amerikaanse Cape Cod is al lang in trek bij beroemdheden. De Kennedy’s hadden er een huis en ook de schilder Edward Hopper. Hoe beïnvloedde deze streek hen en waren zij zelf bepalend voor de magie van de Cape?
In New York zoekt De Wagt antwoord op de vraag: wat maakt een herdenkingsmonument voor het trauma van 9/11 geschikt voor alle betrokkenen? En een pakketje brieven en foto’s van een in de Tweede Wereldoorlog omgekomen joodse familie brengt de schrijver ertoe een reconstructie te maken van de levens van deze mensen. Een monument op zich.

Wim de Wagt is kunsthistoricus en schrijver. Hij schreef onder andere monografieën over de architect J.B. van Loghem en over de joodse effectenmakelaar Barend Chapon. In 2008 promoveerde hij op het leven en werk van architect Piet Elling. In 2011 publiceerde hij Paleis voor alle burgers, Van Burgerziekenhuis tot designhotel.

In de media
'Heel boeiend, helder en erudiet beschrijft De Wagt zijn reis langs sporen die de geschiedenis achterlaat in de kunst, en hoe kunstenaars in hun werk vormgeven aan ingrijpende gebeurtenissen.' – NBD Biblion


Verder verschenen in dit genre

De mythe van Odessa Dushi Willemstad Napoli! Ah Triëst...
De mythe van Odessa
Het Oog in 't Zeil Stedenreeks 1
volledig herziene editie
  Dushi Willemstad
Het Oog in 't Zeil Stedenreeks
  Napoli!
Het Oog in 't Zeil Stedenreeks 9
  Ah Triëst...
Het Oog in 't Zeil Stedenreeks 2
Volledig herziene druk
meer info   meer info   meer info   meer info
 Coolsingel Rotterdam

Lezingen Paul van de Laar
Geplaatst: 15-11-2017

In het boek Coolsingel brengt Paul van de Laar een ode aan het kloppende hart van Rotterdam. De straat gaat op de schop en dat grijpt hij aan om uit te zoeken waarom Coolsingel zo'n bijzondere straat is.
In het Rotterdam Museum kunt u tot 8 april 2018 naar de gelijknamige tentoonstelling en in de komende maanden zal Van de Laar er ook een aantal lezingen geven, te beginnen op zondag 19 november. Het onderwerp is dan de Zandstraatbuurt.

 lees verder

Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 lees verder

Ga naar archief