Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

bestellen

ISBN 9789059373365

24,95

Share |

240 pagina's
ca. 30 afbeeldingen
paperback
vormgeving Gijs Sierman

Bekijk de website van Wim de Wagt over dit project.

Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Jeroen Krabbé, die daarna een bewogen toespraak hield.

De kunst van het herinneren

Een reis langs de verbeelding van verdriet en schoonheid
Wim de Wagt

Wim de Wagt reist van Amsterdam naar New York, Lübeck, Bonn en Cape Cod op zoek naar onverwachte verbanden tussen kunst en geschiedenis, tussen persoonlijke ervaringen en grote historische gebeurtenissen.

Het Amerikaanse Cape Cod is al lang in trek bij beroemdheden. De Kennedy’s hadden er een huis en ook de schilder Edward Hopper. Hoe beïnvloedde deze streek hen en waren zij zelf bepalend voor de magie van de Cape?
In New York zoekt De Wagt antwoord op de vraag: wat maakt een herdenkingsmonument voor het trauma van 9/11 geschikt voor alle betrokkenen? En een pakketje brieven en foto’s van een in de Tweede Wereldoorlog omgekomen joodse familie brengt de schrijver ertoe een reconstructie te maken van de levens van deze mensen. Een monument op zich.

Wim de Wagt is kunsthistoricus en schrijver. Hij schreef onder andere monografieën over de architect J.B. van Loghem en over de joodse effectenmakelaar Barend Chapon. In 2008 promoveerde hij op het leven en werk van architect Piet Elling. In 2011 publiceerde hij Paleis voor alle burgers, Van Burgerziekenhuis tot designhotel.

In de media
'Heel boeiend, helder en erudiet beschrijft De Wagt zijn reis langs sporen die de geschiedenis achterlaat in de kunst, en hoe kunstenaars in hun werk vormgeven aan ingrijpende gebeurtenissen.' – NBD Biblion


Verder verschenen in dit genre

Ah Triëst... Tübingen, Heidelberg, Freiburg Sofia Express Oxbridge Blues
Ah Triëst...
Het Oog in 't Zeil Stedenreeks 2
Volledig herziene druk
  Tübingen, Heidelberg, Freiburg
Het Oog in 't Zeil Stedenreeks 13
  Sofia Express
Literaire steden
  Oxbridge Blues
Het Oog in 't Zeil Stedenreeks 6
meer info   meer info   meer info   meer info
 Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief