Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

Uitverkocht

ISBN 9789059371088

€ 13,90

Share |

Met een voorwoord van Louis Houët
Geïllustreerd met foto's van o.a. Eddy Posthuma de Boer

vormgeving Studio Paul C. Pollmann
88 pagina's
paperback met stofomslag

Wel nog als luisterboek te verkrijgen

De kromme Admiraal

en andere verhalen uit de Zeeheldenbuurt
Lex Lammen

Van 1938 tot 1968 woonde Lex Lammen aan de Admiraal de Ruijterweg in de Zeeheldenbuurt in Amsterdam. Met verbazing kijkt hij terug op de vanzelfsprekendheid van alle veranderingen. We kijken over zijn schouder mee als hij met genegenheid gedetailleerde herinneringen ophaalt aan de turnclub, de lagere school, winkeliers, leren biljarten en de poes van de NSB-buren. Net als hij groeide een hele generatie op met ‘hoe het hoort’, ‘Hilversum I en II’ en – voor de gelukkigen – het ‘vijfje’, de lederen bal die nu tot de verschoten iconen van het verleden is gaan behoren.

Lex Lammen studeerde geschiedenis, werd leraar en presenteerde dertig jaar lang radioprogramma’s voor de KRO, waaronder Adres onbekend en Jazz Connection.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Liefhebbers van dit boek bestelden ook

  Verder verschenen in dit genre

Het geluk van de brug 01. Oud-West Onverslijtbaar De Dam
Het geluk van de brug
Het Amsterdam van Kees Fens
  01. Oud-West
Bibliotheek van Amsterdamse herinneringen
  Onverslijtbaar
Verhalen over het leven in Amsterdam
  De Dam
meer info   meer info   meer info   meer info
 Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Amsterdam voor het voorbij is

Straatfotografie Dolf Toussaint
Geplaatst: 11-07-2018

Kinderen, kroeggangers en marktkooplui behoren tot de favoriete Amsterdammers van Dolf Toussaint (1924-2017). Vanaf de jaren zestig zwierf hij met zijn camera door de straten van Amsterdam en legde het dagelijks leven vast. Van de Jordaan tot de Albert Cuypmarkt en van Nieuw-West tot aan de Dam. Een selectie van zijn werk is nu te zien in het Stadsarchief Amsterdam. De Amsterdamse foto’s uit de tentoonstelling zijn gebundeld in het gelijknamige boek: Amsterdam voor het voorbij is.lees verder

Ga naar archief