Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

bestellen inkijkexemplaar

ISBN 9789059373396

€ 17,50

Share |

96 pagina's
ca. 100 ansichtkaarten
geheel in kleur
paperback met flappen
vormgeving Werkplaats Amsterdam

Ook in de serie Zicht op Amsterdam / Amsterdam Sights:
De grachten Leporello - 7 ansichtkaarten
Straatleven / Streetlife

De grachten / The Canals

Zicht op Amsterdam / Amsterdam Sights
Nienke Denekamp

Uit de vermaarde verzameling van Louis Putman (1923-2013) selecteerde Nienke Denekamp de mooiste prentbriefkaarten van de grachten, ook de inmiddels gedempte. Deze oude prentbriefkaarten zijn vaak levendig en verrassend, en de drukkwaliteit was eind 19de eeuw al van een ongekende kwaliteit. De collectie die Louis Putman voorjaar 2013 na een leven lang verzamelen overdroeg aan de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, bevat vele bijzondere en unieke kaarten.

In De grachten wordt voor het eerst een ruime keuze uit zijn collectie getoond. Dit is het eerste boekje in de reeks Zicht op Amsterdam / Amsterdam Sights, waarin steeds een buurt of treffend thema wordt gekozen.

Nienke Denekamp is freelance redacteur en beeldresearcher. Zij deed de beeldredactie voor de VPRO Gids, Vrij Nederland en Het Parool. Zij schrijft voor Het Parool de wekelijkse rubriek 'Thuis eten'.


Verder verschenen in dit genre

De wereld aan de Amsterdamse grachten Lekker Amsterdam 2013 app Work on the Water De Plantage
De wereld aan de Amsterdamse grachten
  Lekker Amsterdam 2013 app
Gastronomische gids Johannes van Dam voor iPhone en Android
  Work on the Water
  De Plantage
Een literaire wandeling
meer info   meer info   meer info   meer info
 Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Amsterdam voor het voorbij is

Straatfotografie Dolf Toussaint
Geplaatst: 11-07-2018

Kinderen, kroeggangers en marktkooplui behoren tot de favoriete Amsterdammers van Dolf Toussaint (1924-2017). Vanaf de jaren zestig zwierf hij met zijn camera door de straten van Amsterdam en legde het dagelijks leven vast. Van de Jordaan tot de Albert Cuypmarkt en van Nieuw-West tot aan de Dam. Een selectie van zijn werk is nu te zien in het Stadsarchief Amsterdam. De Amsterdamse foto’s uit de tentoonstelling zijn gebundeld in het gelijknamige boek: Amsterdam voor het voorbij is.lees verder

Saskia van Loenen bij Vogelbescherming

7 juli in Zeist
Geplaatst: 13-06-2018

Zaterdag 7 juli vertelt Saskia van Loenen bij de Vogelbescherming in Zeist over haar (eerste buitenlandse) vogelreis naar de Extremadura.lees verder

Ga naar archief