Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

bestellen inkijkexemplaar

ISBN 9789059374782

€ 19,99

Share |

160 pagina's
17 x 21 cm
geheel in kleur
ca. 120 foto's
paperback
Omslagontwerp Natasha Tastachova

 

 

 

 

De eetbare stad

Gids voor wildplukkers met recepten
Ellen Mookhoek, Geert Timmermans en Anneke Blokker

Voor een zelfgeplukt maaltje hoef je als stedeling geen excursie naar bos of polder te ondernemen: kraailook, veldkers, vlierbes, rucola en hazelnoot zijn in de stad ruim voorhanden.. In deze gids lees je waar je moet zoeken, hoe je eetbare planten herkent en hoe ze smaken. Bij ieder zelf te oogsten ingrediënt geven de auteurs bereidingstips en een of meerdere recepten.

Traditionele wildplukgidsen beperken zich doorgaans tot planten en paddenstoelen, zo niet De eetbare stad. De ingrediënten uit de stedelijke natuur zijn zeer gevarieerd: van Amerikaanse rivierkreeft en snoekbaars, tot konijn en duif. In de inleiding staat uitgelegd wat wel of niet mag, waarvoor je een vergunning nodig hebt en hoe je verantwoord eet uit park of plantsoen.

De auteurs kennen de stedelijke natuur op hun duimpje: Ellen Mookhoek is jager en wildplukker. Zij organiseert wildplukwandelingen en is columniste van De Jager. Geert Timmermans is stadsecoloog bij de gemeente Amsterdam en kookt regelmatig zelfgeplukte maaltijden. Anneke Blokker is stadsecoloog bij de gemeente Amsterdam.

De fotografie is van Hay Hermans.

 

IN DE MEDIA

'al lezend en kokend doe je heel wat natuurkennis op.' Roots

'Een feest om te lezen [...] je krijgt kriebels om naar buiten te gaan.' De Telegraaf

'onmisbaar voor wie de geheimen van de eetbare stad wil ontdekken. ****1/2' Visie

Athenaeum.nl schreef een prachtige recensie van De eetbare stad

Ellen Mookhoek legt op Foodtube uit hoe je inheemse berenklauw kunt onderscheiden van uitheemse en waar je op moet letten als je iepenzaad gaat plukken.

Geert Timmermans en Anneke Blokker waren te gast bij Lunchroom van 2 mei op Radio NH.

Ellen Mookhoek was te gast bij Nieuwsshow van 29 april.

Lees hier de recensie op The natural way of things - leven naar je natuur.De Wilde Stad: fotograaf Frans Lemmens signeert en op de foto met kat Abatutu

14 maart 2018
Geplaatst: 27-02-2018

Fotograaf Frans Lemmens signeert in de winkel van I AMSTERDAM (achterzijde A'dam Centraal) zijn prachtige fotoboek bij de film De Wilde Stad over de natuur in Amsterdam op 14 maart tussen 14 en 16 uur.lees verder

Parelduikermiddag 17 maart 2018

Natuur en Nescio
Geplaatst: 20-02-2018

Sprekers zijn Lieneke Frerichs over Nescio en zijn liefde voor de natuur en de stad Amsterdam, en Kester Freriks over drie grote natuurliefdes in het landschap van nu: de stilte, de openheid en het duister. Dichter Maartje Smits leest voor uit haar bundel 'Hoe ik een bos begon in mijn badkamer'.

natuur parelduiker nescio wilem van toornlees verder

Coolsingel Rotterdam

Lezingen Paul van de Laar
Geplaatst: 15-11-2017

In het boek Coolsingel brengt Paul van de Laar een ode aan het kloppende hart van Rotterdam. De straat gaat op de schop en dat grijpt hij aan om uit te zoeken waarom Coolsingel zo'n bijzondere straat is.
In het Rotterdam Museum kunt u tot 8 april 2018 naar de gelijknamige tentoonstelling en in de komende maanden zal Van de Laar er ook een aantal lezingen geven.

 lees verder

Ga naar archief