Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

ISBN 9789059370142

niet meer leverbaar

Share |

235 pagina's
hardcover
fullcolour
grafisch ontwerp Underware

UITVERKOCHT

Nog verkrijgbaar in Tot Zover,
het uitvaartmuseum op
De Nieuwe Ooster

De begraafplaatsen van Amsterdam

Jenny Bierenbroodspot en Margriet de Roever

De begraafplaatsen van Amsterdam beschrijft de geschiedenis van alle nog bestaande dodenakkers die de stad rijk is: oude intieme kerkhofjes als het bijna vergeten Huis te Vraag aan de Schinkel of de dorpskerkhoven van Waterland, maar ook de druk bezochte Nieuwe Ooster, Zorgvlied of het nagoorlogse Westgaarde. Eenentwintig kerkhoven liggen binnen de stad, acht werden er nog door Amsterdammers opgericht buiten de gemeentegrens. Bekend is het joodse Beth Haim in Ouderkerk, waar het oudste graf uit 1614 is te vinden, minder bekend de vroeg negentiende-eeuwse familiebegraafplaats te Muiderberg, waarnaar de inwoners uitweken toen begraven binnen de bebouwde kom in de Franse tijd werd verboden.

Tal van bijzondere graven en grafmonumenten worden even aangeduid, van coryfeeën wiens laatste rustplaats iets van een bedevaartplaats heeft gekregen, zoals Annie M.G. Schmidt of Manfred Langer, maar ook de negentiende-eeuwse literator E. Potgieter of de twintigste-eeuwse schrijvers Justus van Maurik, Herman Heijermans en Frans Kellendonk, de negentiende-eeuwse musicus G.A. Heinze (van de Heinsestraat) of de befaamde acteur Louis Bouwmeester. Er zijn grafmonumenten ontworpen door Springer, met beeldhouwwerk van Bart van Hove en Hubert van Lith.

Met register, plattegronden, vindplaatsen van de graven, openingstijden en locaties van alle begraafplaatsen. Speciaal voor deze uitgave maakte Wim Ruigrok prachtige foto's waarin de eigen sfeer van elke begraafplaats wordt uitgedrukt.Fietsstad Amsterdam in The Guardian

Geplaatst: 25-06-2019

Op 25 juni heeft Engelse krant The Guardian aandacht besteed aan de protestposters die Amsterdam hielpen de fietshoofdstad van de wereld te worden. Een vermelding van Bike City Amsterdam, de Engelse vertaling van Fietsstad Amsterdam kon daarbij natuurlijk niet ontbreken! lees verder

Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam

Stadsarchief Amsterdam
Geplaatst: 25-04-2019

Begin april heeft wethouder Sharon Dijksma het eerste exemplaar van ‘Fietsstad Amsterdam’ van Fred Feddes en Marjolein de Lange in ontvangst genomen tijdens de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam.


Tentoonstelling Fietsstad Amsterdam
lees verder

Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Ga naar archief