Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

inkijkexemplaar

ISBN 9789059374294

€ 19,99

Share |

Nu als voordelige paperback heruitgegeven

176 pagina's
19 x 25 cm
volledig in kleur
paperback
vormgeving Bart van den Tooren

Couperus Culinair

De lievelingsgerechten van Louis Couperus
José Buschman

Proef de fascinerende wereld van Louis Couperus. Roep de verloren tijd op met recepten uit Couperus' Den Haag, Italië en Indië. Maak zelf de vermouth americano waar hij zo graag aan nipte, schuif aan bij het Parijse soupertje van Lot en Elly uit Van oude menschen en beleef het Indië van Couperus met de heerlijkste rijsttafel.

In dit boek vind je alle recepten waar de fijnproever Couperus en zijn personages van hielden, gecombineerd met verrassende fragmenten uit Couperus' werk en schitterende foto's van bijzondere gerechten en locaties. Een deel van de recepten is afkomstig uit het Italiaanse kookboek van mevrouw Couperus-Baud, met daarin de lievelingsrecepten van haar man. Uit die recepten maakt Buschman een keuze, aangevuld met recepten uit het Haagse kookboek van Couperus' ouderlijk milieu en uit oude Indische kookboeken.

Met een voorwoord van Johannes van Dam: 'Deze collectie verhalen en recepten rond de tafel van Couperus is een ware goudmijn.'

José Buschman is historica en Couperuskenner. Ze publiceerde over Louis Couperus onder meer Zoo ik ièts ben, ben ik een Hagenaar en Een dandy in de Oriënt en is een van de oprichters van het Couperus Genootschap.

 

'Dankzij deze prachtige combinatie van literatuur en kookkunst kun je de sfeer rond het echtpaar Couperus letterlijk proeven.' - NBD

In Den Haag is het Louis Couperus Museum een bezoekje waard.

'Zo is Couperus Culinair een prachtig culinair tijdsbeeld geworden van de wereld rond 1900.  Een aanrader voor als je eens de geuren uit de keuken van begin vorige eeuw wilt opsnuiven.' koken.blog.nl

MET COUPERUS IN LUILEKKERLAND
‘Er komt geen eind aan de heerlijkheden; de pasteitjes met garnalen, de geroosterde duif, risotto alla Milanese, gefrituurde polenta, spinkrab en karamelpudding. Het is één groot Luilekkerland, te veel om op te noemen. Couperus Culinair is een heerlijk boek.' Coos Versteeg in Den Haag Centraal, vrijdag 24 mei 2013

‘Couperus Culinair is geen dagelijkse kost; het is een aantrekkelijk nostalgisch literair kookboek vol goedgekozen schitterende frisse fragmenten uit Couperus’ werk, fictie, en non-fictie. De recepten zijn aardige extraatjes. Buschman slaagt er vooral wonderwel in de elegante sfeer van 1900 op te roepen.' Peter Jacobs n De standaard der letteren, vrijdag 7 juni 2013

'Het is een geweldig boek, en "the proof is in the pudding", deze maal!' Sander Bink op de site rond1900.

'Couperuskenner José Buschman slaagt erin in een mengeling van eetweetjes over Couperus en het fin de siècle, culinair getinte citaten uit zijn romans en recepten uit de Indische, Franse en Italiaanse keuken tot één, zeer lezenswaardig geheel te kneden. (...) De handen gaan jeuken om zelf ook aan de slag te gaan met de recepten.' Ronald de Nijs op zestz.nl

Lees hier het interview met José Buschman op de culinaire site Zestz.


Liefhebbers van dit boek bestelden ook

  Verder verschenen in dit genre

Abonnement De Parelduiker Een dandy in de Oriënt The history of De Amstel Brouwerij since 1870 Samuel Sarphati
Abonnement De Parelduiker
  Een dandy in de Oriënt
Louis Couperus in Afrika
  The history of De Amstel Brouwerij since 1870
  Samuel Sarphati
Van Portugese armenarts tot Amsterdamse ondernemer
meer info   meer info   meer info   meer info
 



Saskia van Loenen bij Vogelbescherming

7 juli in Zeist
Geplaatst: 13-06-2018

Zaterdag 7 juli vertelt Saskia van Loenen bij de Vogelbescherming in Zeist over haar (eerste buitenlandse) vogelreis naar de Extremadura.



lees verder

Presentaties nieuw deel Joseph Roth

26 en 27 mei
Geplaatst: 18-05-2018

U bent van harte welkom om de presentatie van Spoken in Moskou bij te wonen, op zaterdag 26 mei in de Minard te Gent om 20 uur, op zondag 27 mei in de Brakke Grond te Amsterdam om 16 uur.
Onze gasten zijn Tom LanoyeEls SnickGerda Dendooven (Gent), Piet Van Poucke (Gent), Michel Krielaars (Amsterdam). 



lees verder

Spotvogels mei-lezingen

Torpedo Theater en Waddenvogelfestival
Geplaatst: 25-04-2018

In de meimaand vertellen Jean-Pierre Geelen en Saskia van Loenen over hun nieuwe boek Spotvogels.
Op maandag 7 mei zijn ze in het Amsterdamse Torpedo Theater en op zaterdag 12 mei in De Cocksdorp op Texel tijdens het Waddenvogelfestival.


 



lees verder

Ga naar archief