Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

inkijkexemplaar

ISBN 9789059374294

€ 19,99

Share |

Nu als voordelige paperback heruitgegeven

176 pagina's
19 x 25 cm
volledig in kleur
paperback
vormgeving Bart van den Tooren

Couperus Culinair

De lievelingsgerechten van Louis Couperus
José Buschman

Proef de fascinerende wereld van Louis Couperus. Roep de verloren tijd op met recepten uit Couperus' Den Haag, Italië en Indië. Maak zelf de vermouth americano waar hij zo graag aan nipte, schuif aan bij het Parijse soupertje van Lot en Elly uit Van oude menschen en beleef het Indië van Couperus met de heerlijkste rijsttafel.

In dit boek vind je alle recepten waar de fijnproever Couperus en zijn personages van hielden, gecombineerd met verrassende fragmenten uit Couperus' werk en schitterende foto's van bijzondere gerechten en locaties. Een deel van de recepten is afkomstig uit het Italiaanse kookboek van mevrouw Couperus-Baud, met daarin de lievelingsrecepten van haar man. Uit die recepten maakt Buschman een keuze, aangevuld met recepten uit het Haagse kookboek van Couperus' ouderlijk milieu en uit oude Indische kookboeken.

Met een voorwoord van Johannes van Dam: 'Deze collectie verhalen en recepten rond de tafel van Couperus is een ware goudmijn.'

José Buschman is historica en Couperuskenner. Ze publiceerde over Louis Couperus onder meer Zoo ik ièts ben, ben ik een Hagenaar en Een dandy in de Oriënt en is een van de oprichters van het Couperus Genootschap.

 

'Dankzij deze prachtige combinatie van literatuur en kookkunst kun je de sfeer rond het echtpaar Couperus letterlijk proeven.' - NBD

In Den Haag is het Louis Couperus Museum een bezoekje waard.

'Zo is Couperus Culinair een prachtig culinair tijdsbeeld geworden van de wereld rond 1900.  Een aanrader voor als je eens de geuren uit de keuken van begin vorige eeuw wilt opsnuiven.' koken.blog.nl

MET COUPERUS IN LUILEKKERLAND
‘Er komt geen eind aan de heerlijkheden; de pasteitjes met garnalen, de geroosterde duif, risotto alla Milanese, gefrituurde polenta, spinkrab en karamelpudding. Het is één groot Luilekkerland, te veel om op te noemen. Couperus Culinair is een heerlijk boek.' Coos Versteeg in Den Haag Centraal, vrijdag 24 mei 2013

‘Couperus Culinair is geen dagelijkse kost; het is een aantrekkelijk nostalgisch literair kookboek vol goedgekozen schitterende frisse fragmenten uit Couperus’ werk, fictie, en non-fictie. De recepten zijn aardige extraatjes. Buschman slaagt er vooral wonderwel in de elegante sfeer van 1900 op te roepen.' Peter Jacobs n De standaard der letteren, vrijdag 7 juni 2013

'Het is een geweldig boek, en "the proof is in the pudding", deze maal!' Sander Bink op de site rond1900.

'Couperuskenner José Buschman slaagt erin in een mengeling van eetweetjes over Couperus en het fin de siècle, culinair getinte citaten uit zijn romans en recepten uit de Indische, Franse en Italiaanse keuken tot één, zeer lezenswaardig geheel te kneden. (...) De handen gaan jeuken om zelf ook aan de slag te gaan met de recepten.' Ronald de Nijs op zestz.nl

Lees hier het interview met José Buschman op de culinaire site Zestz.


Liefhebbers van dit boek bestelden ook

  Verder verschenen in dit genre

Zoo ik ièts ben, ben ik een Hagenaar Abonnement De Parelduiker Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2011 Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2012
Zoo ik ièts ben, ben ik een Hagenaar
Een literaire wandeling door het Den Haag van Louis Couperus
  Abonnement De Parelduiker
  Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2011
103de jaarboek van het Genootschap Amstelodamum
  Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2012
104de Jaarboek Genootschap Amstelodamum
meer info   meer info   meer info   meer info
 



Coolsingel Rotterdam

Lezingen Paul van de Laar
Geplaatst: 15-11-2017

In het boek Coolsingel brengt Paul van de Laar een ode aan het kloppende hart van Rotterdam. De straat gaat op de schop en dat grijpt hij aan om uit te zoeken waarom Coolsingel zo'n bijzondere straat is.
In het Rotterdam Museum kunt u tot 8 april 2018 naar de gelijknamige tentoonstelling en in de komende maanden zal Van de Laar er ook een aantal lezingen geven, te beginnen op zondag 19 november. Het onderwerp is dan de Zandstraatbuurt.

 



lees verder

Boekpresentatie 'Amsterdam streethearts'

woensdag 19 juli, The Queens'Head
Geplaatst: 14-07-2017

Op woensdag 19 juli presenteren wij het boek Amsterdam streethearts waarin fotografe Shirley Agudo de kleurrijke dragcultuur van Amsterdam heeft vastgelegd, in café The Queen's Head op de Zeedijk. Vanaf 19:30 bent u van harte welkom.



lees verder

Expositie Amsterdam Streethearts

Foto's Shirley Agudo te zien bij IHLIA
Geplaatst: 12-07-2017

Amsterdam Streethearts, met ruim 400 foto's van de Canal Pride, Hartjesdag en de Drag Queen Olympics, verschijnt op 20 juli. Fotografe Shirley Agudo toont een aantal van de foto's uit het boek bij IHLIA in de Openbare Bibliotheek.

OBA, 3e etage, Oosterdokskade 143, te zien van 14 juli t/m 6 augustus 2017

 



lees verder

Ga naar archief