Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

inkijkexemplaar

ISBN 9789059374294

€ 19,99

Share |

Nu als voordelige paperback heruitgegeven

176 pagina's
19 x 25 cm
volledig in kleur
paperback
vormgeving Bart van den Tooren

Couperus Culinair

De lievelingsgerechten van Louis Couperus
José Buschman

Proef de fascinerende wereld van Louis Couperus. Roep de verloren tijd op met recepten uit Couperus' Den Haag, Italië en Indië. Maak zelf de vermouth americano waar hij zo graag aan nipte, schuif aan bij het Parijse soupertje van Lot en Elly uit Van oude menschen en beleef het Indië van Couperus met de heerlijkste rijsttafel.

In dit boek vind je alle recepten waar de fijnproever Couperus en zijn personages van hielden, gecombineerd met verrassende fragmenten uit Couperus' werk en schitterende foto's van bijzondere gerechten en locaties. Een deel van de recepten is afkomstig uit het Italiaanse kookboek van mevrouw Couperus-Baud, met daarin de lievelingsrecepten van haar man. Uit die recepten maakt Buschman een keuze, aangevuld met recepten uit het Haagse kookboek van Couperus' ouderlijk milieu en uit oude Indische kookboeken.

Met een voorwoord van Johannes van Dam: 'Deze collectie verhalen en recepten rond de tafel van Couperus is een ware goudmijn.'

José Buschman is historica en Couperuskenner. Ze publiceerde over Louis Couperus onder meer Zoo ik ièts ben, ben ik een Hagenaar en Een dandy in de Oriënt en is een van de oprichters van het Couperus Genootschap.

 

'Dankzij deze prachtige combinatie van literatuur en kookkunst kun je de sfeer rond het echtpaar Couperus letterlijk proeven.' - NBD

In Den Haag is het Louis Couperus Museum een bezoekje waard.

'Zo is Couperus Culinair een prachtig culinair tijdsbeeld geworden van de wereld rond 1900.  Een aanrader voor als je eens de geuren uit de keuken van begin vorige eeuw wilt opsnuiven.' koken.blog.nl

MET COUPERUS IN LUILEKKERLAND
‘Er komt geen eind aan de heerlijkheden; de pasteitjes met garnalen, de geroosterde duif, risotto alla Milanese, gefrituurde polenta, spinkrab en karamelpudding. Het is één groot Luilekkerland, te veel om op te noemen. Couperus Culinair is een heerlijk boek.' Coos Versteeg in Den Haag Centraal, vrijdag 24 mei 2013

‘Couperus Culinair is geen dagelijkse kost; het is een aantrekkelijk nostalgisch literair kookboek vol goedgekozen schitterende frisse fragmenten uit Couperus’ werk, fictie, en non-fictie. De recepten zijn aardige extraatjes. Buschman slaagt er vooral wonderwel in de elegante sfeer van 1900 op te roepen.' Peter Jacobs n De standaard der letteren, vrijdag 7 juni 2013

'Het is een geweldig boek, en "the proof is in the pudding", deze maal!' Sander Bink op de site rond1900.

'Couperuskenner José Buschman slaagt erin in een mengeling van eetweetjes over Couperus en het fin de siècle, culinair getinte citaten uit zijn romans en recepten uit de Indische, Franse en Italiaanse keuken tot één, zeer lezenswaardig geheel te kneden. (...) De handen gaan jeuken om zelf ook aan de slag te gaan met de recepten.' Ronald de Nijs op zestz.nl

Lees hier het interview met José Buschman op de culinaire site Zestz.


Liefhebbers van dit boek bestelden ook

  Verder verschenen in dit genre

Abonnement De Parelduiker Zoo ik ièts ben, ben ik een Hagenaar Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2010 De Dam
Abonnement De Parelduiker
  Zoo ik ièts ben, ben ik een Hagenaar
Een literaire wandeling door het Den Haag van Louis Couperus
  Jaarboek Genootschap Amstelodamum 2010
102de jaarboek van het Genootschap Amstelodamum
  De Dam
meer info   meer info   meer info   meer info
 



Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uur



lees verder

Amsterdam voor het voorbij is

Straatfotografie Dolf Toussaint
Geplaatst: 11-07-2018

Kinderen, kroeggangers en marktkooplui behoren tot de favoriete Amsterdammers van Dolf Toussaint (1924-2017). Vanaf de jaren zestig zwierf hij met zijn camera door de straten van Amsterdam en legde het dagelijks leven vast. Van de Jordaan tot de Albert Cuypmarkt en van Nieuw-West tot aan de Dam. Een selectie van zijn werk is nu te zien in het Stadsarchief Amsterdam. De Amsterdamse foto’s uit de tentoonstelling zijn gebundeld in het gelijknamige boek: Amsterdam voor het voorbij is.



lees verder

Saskia van Loenen bij Vogelbescherming

7 juli in Zeist
Geplaatst: 13-06-2018

Zaterdag 7 juli vertelt Saskia van Loenen bij de Vogelbescherming in Zeist over haar (eerste buitenlandse) vogelreis naar de Extremadura.



lees verder

Ga naar archief