Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

inkijkexemplaar

ISBN 9789059373990

€ 32,50

Share |

UITVERKOCHT

144 pagina's
24 x 34 cm
140 foto's
geheel in kleur
gebonden in papieren band
vormgeving Gijs Sierman

Engelse editie: Cloudless Amsterdam. A City in Close-Up

Amsterdam onbewolkt. Stad in close-up

Peter Elenbaas & Lambiek Berends

Fotograaf Peter Elenbaas maakte al vele tientallen vluchten boven de stad, maar blijft zich verbazen over de gebouwen, straatpatronen en vernieuwingen. Voor het fotoboek Stad in close-up koos hij bijzondere locaties en zoomde daar op in. Prachtige overzichtsfoto’s wisselt hij af met foto’s van opmerkelijke gebouwen in close-up.

Lambiek Berends verzamelde de feiten over de stad en zijn bewoners: hoeveel honderdjarigen wonen er en hoeveel waren dat er in 1950? Hoeveel toeristen bezoeken de stad jaarlijks? En hoeveel daarvan bezoeken het Anne Frankhuis of het Rijksmuseum? Hoeveel Amsterdammers nemen dagelijks de pont over het IJ?

Peter Elenbaas is freelance fotograaf. Eerder publiceerde hij vijf delen Amsterdam onbewolkt, Groningen onbewolkt en De Wadden onbewolkt.
Lambiek Berends is medewerker van 360 Magazine en was jarenlang redacteur van achtereenvolgens de Volkskrant en Het Parool. Met Elenbaas maakte hij de eerdere delen Amsterdam onbewolkt en hij schreef o.a. Rozen en tomaten over de Amsterdamse Stadsschouwburg.


foto Emilie Hudig
 

In de media
'De fotograaf heeft in dit boek (harde kaft) Amsterdam mooi weten te pakken. Meer dan 140 pagina's vol met prachtige, veelal paginavullende luchtfoto's. Voor iedereen die van deze, zeker van boven, schitterende stad houdt.' - Jacolien Zwart, NBD Biblion


Verder verschenen in dit genre

Amsterdam Canals: World Heritage Amsterdam puzzle Mode, de musical 06. De Pijp
Amsterdam Canals: World Heritage
  Amsterdam puzzle
  Mode, de musical
Piet Paris, Cécile Narinx, Georgette Koning e.a.
  06. De Pijp
Bibliotheek van Amsterdamse herinneringen
meer info   meer info   meer info   meer info
 Koos Breukel in Pakhuis De Zwijger

Expositie en boek Zoon
Geplaatst: 12-09-2018

In de serie Dutch Masters spreekt fotograaf Koos Breukel over volwassen worden en keuzes maken, over hoe hij zich verhoudt tot zijn camera en de mens die hij portretteert. Ook vertelt hij over de expositie en het gelijknamige boek Zoon, met intieme en soms ontroerende portretten die Koos maakte van zijn oudste zoon Casper, die dit jaar 18 wordt.

Pakhuis De Zwijger, grote zaal, Piet Heinkade 179, 20 uurlees verder

Amsterdam voor het voorbij is

Straatfotografie Dolf Toussaint
Geplaatst: 11-07-2018

Kinderen, kroeggangers en marktkooplui behoren tot de favoriete Amsterdammers van Dolf Toussaint (1924-2017). Vanaf de jaren zestig zwierf hij met zijn camera door de straten van Amsterdam en legde het dagelijks leven vast. Van de Jordaan tot de Albert Cuypmarkt en van Nieuw-West tot aan de Dam. Een selectie van zijn werk is nu te zien in het Stadsarchief Amsterdam. De Amsterdamse foto’s uit de tentoonstelling zijn gebundeld in het gelijknamige boek: Amsterdam voor het voorbij is.lees verder

Saskia van Loenen bij Vogelbescherming

7 juli in Zeist
Geplaatst: 13-06-2018

Zaterdag 7 juli vertelt Saskia van Loenen bij de Vogelbescherming in Zeist over haar (eerste buitenlandse) vogelreis naar de Extremadura.lees verder

Ga naar archief