Algemene Voorwaarden | Privacy
Website gebouwd door Intronet

inkijkexemplaar

ISBN 9789059373990

€ 32,50

Share |

UITVERKOCHT

144 pagina's
24 x 34 cm
140 foto's
geheel in kleur
gebonden in papieren band
vormgeving Gijs Sierman

Engelse editie: Cloudless Amsterdam. A City in Close-Up

Amsterdam onbewolkt. Stad in close-up

Peter Elenbaas & Lambiek Berends

Fotograaf Peter Elenbaas maakte al vele tientallen vluchten boven de stad, maar blijft zich verbazen over de gebouwen, straatpatronen en vernieuwingen. Voor het fotoboek Stad in close-up koos hij bijzondere locaties en zoomde daar op in. Prachtige overzichtsfoto’s wisselt hij af met foto’s van opmerkelijke gebouwen in close-up.

Lambiek Berends verzamelde de feiten over de stad en zijn bewoners: hoeveel honderdjarigen wonen er en hoeveel waren dat er in 1950? Hoeveel toeristen bezoeken de stad jaarlijks? En hoeveel daarvan bezoeken het Anne Frankhuis of het Rijksmuseum? Hoeveel Amsterdammers nemen dagelijks de pont over het IJ?

Peter Elenbaas is freelance fotograaf. Eerder publiceerde hij vijf delen Amsterdam onbewolkt, Groningen onbewolkt en De Wadden onbewolkt.
Lambiek Berends is medewerker van 360 Magazine en was jarenlang redacteur van achtereenvolgens de Volkskrant en Het Parool. Met Elenbaas maakte hij de eerdere delen Amsterdam onbewolkt en hij schreef o.a. Rozen en tomaten over de Amsterdamse Stadsschouwburg.


foto Emilie Hudig
 

In de media
'De fotograaf heeft in dit boek (harde kaft) Amsterdam mooi weten te pakken. Meer dan 140 pagina's vol met prachtige, veelal paginavullende luchtfoto's. Voor iedereen die van deze, zeker van boven, schitterende stad houdt.' - Jacolien Zwart, NBD Biblion


Verder verschenen in dit genre

Het Amsterdamse beestenboek 10. Bijlmermeer Ochenebbisj Oeroud Amsterdam
Het Amsterdamse beestenboek
Geïllustreerde dierengids
  10. Bijlmermeer
Bibliotheek van Amsterdamse herinneringen
  Ochenebbisj
Verhalen en geintjes over het Amsterdamse getto (1870-1925)
  Oeroud Amsterdam
Een zoektocht naar de vroegste geschiedenis van de stad
meer info   meer info   meer info   meer info
 Spotvogels mei-lezingen

Torpedo Theater en Waddenvogelfestival
Geplaatst: 25-04-2018

In de meimaand vertellen Jean-Pierre Geelen en Saskia van Loenen over hun nieuwe boek Spotvogels.
Op maandag 7 mei zijn ze in het Amsterdamse Torpedo Theater en op zaterdag 12 mei in De Cocksdorp op Texel tijdens het Waddenvogelfestival.


 lees verder

De Wilde Stad: fotograaf Frans Lemmens signeert en op de foto met kat Abatutu

14 maart 2018
Geplaatst: 27-02-2018

Fotograaf Frans Lemmens signeert in de winkel van I AMSTERDAM (achterzijde A'dam Centraal) zijn prachtige fotoboek bij de film De Wilde Stad over de natuur in Amsterdam op 14 maart tussen 14 en 16 uur.lees verder

Parelduikermiddag 17 maart 2018

Natuur en Nescio
Geplaatst: 20-02-2018

Sprekers zijn Lieneke Frerichs over Nescio en zijn liefde voor de natuur en de stad Amsterdam, en Kester Freriks over drie grote natuurliefdes in het landschap van nu: de stilte, de openheid en het duister. Dichter Maartje Smits leest voor uit haar bundel 'Hoe ik een bos begon in mijn badkamer'.

natuur parelduiker nescio wilem van toornlees verder

Ga naar archief